Schildkamp prijst transferbeleid Feyenoord: 'Tweesporenbeleid geworden'

Schildkamp prijst transferbeleid Feyenoord: 'Tweesporenbeleid geworden'

De competitie in Nederland mag dan wel afgelopen zijn, bij Feyenoord is men nog steeds heel actief, vooral als het om transfers gaat. Dankzij de goede inspanningen van de club zijn de contracten van twee dragende spelers verlengd (Orkun Kökcü en Leroy Fer) en zijn er al twee versterkingen binnengehaald, namelijk Mark Diemers en Christian Conteh).


Bij het voetbalprogramma Voetbalpraat van FOX Sports bespreken oud-Feyenoorder Mario Been en Vincent Schildkamp de huidige situatie bij Feyenoord, een mogelijke terugkeer van Eljero Elia naar de Eredivisie en het mogelijk aantrekken van transfervrije Bryan Linssen van Vitesse.

Mario Been begint zijn verhaal met een duidelijke statement: 'Logisch dat Feyenoord Eljero Elia niet wil hebben.' Volgens de oud-speler en trainer van Feyenoord speelt Elia's leeftijd daar een cruciale rol bij. 'Hoe oud is hij? 33 jaar? Als Feyenoord zijnde moet je waarde op het veld gaan creëren en daarom moet de club verder gaan kijken. En dat hebben ze gedaan, met Conteh.'

Verder kijkt Been naar de mogelijkheden aan de linkerkant van Feyenoord. Met het aantrekken van Christian Conteh, herstellende Luis Sinisterra en het aankomende transfer van Bryan Linssen zal Feyenoord voldoende mogelijkheden hebben. Het aantrekken van Eljero Elia zou dan ook volgens Mario Been onnodig zijn.

Het transferbeleid bij Feyenoord is in de afgelopen jaren vaak het onderwerp van kritiek geweest. 'Maar wat ze nu doen vind ik een erg knap beleid', vertelt Vincent Schildkamp. 'Het is een tweesporenbeleid geworden, waarbij Feyenoord aan de ene kant het basiselftal bij elkaar weet te houden, met verlengingen van Kökcü en Fer, en tegelijk investeren ze in nieuwe spelers, zoals Senesi, Boženík en Conteh. Of het iets wordt is nog maar de vraag, maar je moet blijven investeren in jonge spelers. Het feit dat je dat doet met beperkte financiële middelen maakt het nog knapper.'

Discussieer mee! 40 reacties

Gast7618464300

Je plaatst een bericht als Gast7618464300