Eredivisie zonder supporters: 'Feyenoord is Feyenoord niet meer'

Eredivisie zonder supporters: 'Feyenoord is Feyenoord niet meer'

Het Coronavirus zorgde er in maart voor dat voetbalcompetities van over de hele wereld genoodzaakt stilgelegd moesten worden. De Covid-19 pandemie resulteerde zelfs in het stoppen van verschillende competities, zoals de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. In de meeste landen wordt op dit moment weer gevoetbald, maar onder strikte maatregelen. Zo moeten wedstrijdballen en hoekvlaggen continue worden ontsmet, moeten aanwezigen mondkapjes dragen en mogen er geen supporters aanwezig zijn. De kans is aanzienlijk groot dat de Eredivisie en het bekertoernooi van start zullen gaan zonder supporters.


Feyenoord- aanvaller Nicolai Jørgensen weet hoe belangrijk Het Legioen is voor Feyenoord. De Deen is er zeker van dat de twaalfde man altijd zorgt voor 20, 30 of zelfs meer procent motivatie bij de ploeg tijdens wedstrijden. "Het is erg belangrijk dat we ze weer terug in het stadion krijgen. Het maakt het voetbal ook leuker als wij de supporters weer achter ons hebben".

Feyenoord heeft in het verleden wel eens te maken gehad met een wedstrijd zonder publiek. In september 2005 speelde Feyenoord in een lege Kuip een UEFA- cup wedstrijd tegen Rapid Boekarest. Feyenoord speelde gelijk en verloor de return. Pascal Bosschaart en Ali Boussaboun stonden aan de aftrap van die wedstrijd en weten hoe het voelt als er geen publiek is. Bosschaart denkt dat Feyenoord de wedstrijd had gewonnen als er wel supporters waren. "Zij moedigen je aan, ze zingen. Daar krijg je een boost van", vertelt de oud-Feyenoorder in gesprek met RTV Rijnmond. Ali Boussaboun is het daar mee eens. "Feyenoord is de club met de meest fanatieke supporters en dat valt ineens weg. Dan is Feyenoord Feyenoord niet meer."

De eerste Europese competitie die weer werd opgestart was de Bundesliga. "Ik had me een paar weken geleden echt verheugd om Duits voetbal te kijken dat weer ging beginnen. Na tien minuten heb ik hem weer uitgezet", zegt Bosschaart, die van mening is dat wedstrijden zonder publiek lijken op oefenwedstrijden. Boussaboun merkt wel op dat uitploegen meer kans maken. "De thuisploegen zullen niet meer het thuisvoordeel hebben dat ze daarvoor wel hadden."

FR-Fans.nl mini poll

Wanneer verwacht jij weer supporters in stadions?

0 stemmen

Discussieer mee! 59 reacties

Gast4799269414

Je plaatst een bericht als Gast4799269414