'FC Emmen-verdediger ziet Feyenoord als een interessante optie'

'FC Emmen-verdediger ziet Feyenoord als een interessante optie'

Glenn Bijl, de 24-jarige verdediger van FC Emmen, vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij in de zomer een transfer verwacht. Er zouden al meerdere clubs uit o.a. Duitsland, Frankrijk en Italië interesse hebben getoond.


Eigenlijk zou Bijl afgelopen zomer al vertrekken bij FC Emmen. De overgang naar FC Groningen leek een kwestie van tijd, maar zover kwam het niet. Wél tot een arbitragezaak. Desondanks bleef Bijl trouw aan FC Emmen en tekende zelfs een verbeterd contract.

Inmiddels blijkt de verdediger inderdaad een gewilde speler, ondanks de huidige crisis veroorzaakt door het coronavirus. 'Ik krijg veel belletjes, maar de meesten gaan over Glenn', vertelt FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers. 'Vanwege het coronavirus is er veel onduidelijkheid, maar de kans is wel redelijk groot dat hij gaat vertrekken. Gezien zijn leeftijd en het seizoen dat hij gehad heeft, is dat ook wel logisch.'

De voorkeur van Bijl gaat ook uit naar het buitenland, al hoeft dat volgens zijn zaakwaarnemer niet per se het geval te zijn. 'Dat is natuurlijk financieel veel aantrekkelijker. Maar een topclub uit Nederland is natuurlijk ook een optie. Ajax wordt lastig, maar PSV, Feyenoord of AZ blijven interessante opties. Glenn is er in ieder geval klaar voor.'

Glenn Bijl maakte op 14 mei 2017 zijn debuut in de Eredivisie voor FC Groningen in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Zijn debuut bekroonde hij direct met een assist. In 2017 ging hij naar FC Emmen waarmee hij via de nacompetitie naar de Eredivisie promoveerde. Op 12 augustus 2018 maakte hij het eerste Eredivisiedoelpunt voor FC Emmen in de clubgeschiedenis.

Lees meer over:

Discussieer mee! 43 reacties

Gast9867242860

Je plaatst een bericht als Gast9867242860