Hiddink hekelt KNVB: 'Bekerfinale moet gespeeld worden'

Hiddink hekelt KNVB: 'Bekerfinale moet gespeeld worden'

Guus Hiddink is niet te spreken over het standpunt dat de KNVB heeft ingenomen nadat duidelijk werd dat de competitie niet uitgespeeld zou worden. De superboer snapt niet dat de Europese tickets door de KNVB verdeeld worden op basis van de ranglijst, maar dat het om de promotie en degradatie andere uitgangspunten aanhield.


In gesprek met de Telegraaf geeft Hiddink uitleg over hoe hij er over nadenkt. "Het sportieve gevoel is geschaad. Er moet een oplossing komen die daar recht aan doet. Daarom hoop ik dat de rechter ertoe besluit om de KNVB en de clubs opnieuw om tafel te zetten om dit goed op te lossen. Ik pleit in deze situatie voor een Eredivisie met twintig clubs. Dat lijkt me een redelijk compromis. Daar ondervindt vrijwel niemand nadeel van en de organisatorische problemen die het oplevert, met een uitbreiding van het speelschema en burgemeesters die bezwaar maken, kunnen worden opgelost. Daarvoor is ruimschoots de tijd, want het voetbal gaat pas na 1 september weer van start.”

Ook het afgelasten van de bekerfinale is voor Utrecht erg zuur, Hiddink vindt dat de finale alsnog gespeeld moet worden. "Ik vind dat ze ook dat moeten herzien. De KNVB moet beslissen om de bekerfinale voor de start van het nieuwe seizoen te laten spelen in plaats van de Johan Cruijff Schaal. Dan doe je recht aan de sportieve prestaties die zijn geleverd en dat mis ik in de beslissingen die nu zijn genomen. Het sportieve gevoel is niet goed.”

Discussieer mee! 35 reacties

Gast6246434975

Je plaatst een bericht als Gast6246434975