KNVB doet lobby voor het spelen van oefenwedstrijden in augustus

KNVB doet lobby voor het spelen van oefenwedstrijden in augustus

Door de Coronacrisis is er door het kabinet de afgelopen week besloten dat er vanaf 1 september weer gevoetbald mag worden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Achter de schermen is er echter een lobby gaande van de KNVB om in Augustus oefenwedstrijden te spelen. Dit meldt Voetbal International vanavond.


De KNVB was donderdag totaal verrast door de uitspraken van Hugo de Jonge, die mededeelde dat er pas weer grote evenementen mogen plaatsvinden als er een vaccin is gevonden voor het Coronavirus. De verrassing kwam bij de KNVB vooral omdat men bij de voetbalbond intensief contact heeft met de overheid en bezig is met een sterke lobby om in augustus oefenwedstrijden te kunnen spelen.

Afgelopen week deed manager competitiezaken een call waarbij hij bevestigde dat er een zogenaamde regiegroep bezig is om te kijken hoe oefenwedstrijden zonder publiek georganiseerd kunnen worden of dat er vergunningen aangepast moeten worden. Deze regiegroep houdt er ook serieus rekening mee dat er voor 1 september voorrondes rondom Europees voetbal gespeeld moeten worden. Deze regiegroep benadert deze duels hetzelfde als de oefenwedstrijden die het wil inplannen, waarbij de KNVB om die reden vooralsnog goede hoop heeft dat deze Europese voorrondes door kunnen gaan.

Lees meer over:

Discussieer mee! 6 reacties

Gast7972228543

Je plaatst een bericht als Gast7972228543