Voorzitter VVCS: 'Iedereen heeft zijn eigen belangen, maar er is nu wel één lijn getrokken'

Voorzitter VVCS: 'Iedereen heeft zijn eigen belangen, maar er is nu wel één lijn getrokken'

Evgeniy Levchenko, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, heeft een goed gevoel overgehouden aan de conference call tussen de KNVB, clubs en betrokkenen over de voortzetting van de competitie, zo meldt De Telegraaf.


Waar Levchenko en de VVCS zich eerder kritisch uitlieten voor de standpunten van de KNVB en het uitspelen van de competitie, is de voorzitter nu positiever. Hij noemt het plan van de KNVB niet optimaal gezien de situatie, maar weloverwogen en goed over nagedacht. ''Eric Gudde heeft benadrukt de voorschriften van het RIVM te blijven volgen en dat steun ik. Het zou gek zijn als er nu dingen op eigen houtje worden besloten. Iedereen heeft zijn eigen belangen, maar er is nu wel één lijn getrokken.''

Als belangenbehartiger van alle contractspelers waarborgt de VVCS de rechten van de spelers. Zo vroeg Levchenko zich hardop af of het reëel is dat er eventueel twaalf maanden achter elkaar moet worden gespeeld. ''Dat gaan wij zelf ook uitzoeken of dat medisch verantwoord is. En ten tweede is er gevraagd of de contracten van de spelers indien nodig worden herzien.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 8 reacties

Gast4246024275

Je plaatst een bericht als Gast4246024275