Viroloog verwacht voorlopig geen Eredivisie voetbal, mogelijk ook begin volgend seizoen niet

Viroloog verwacht voorlopig geen Eredivisie voetbal, mogelijk ook begin volgend seizoen niet

Het is nog onbekend wat er gaat gebeuren met het restant van de competities. Volgens viroloog Marc van Ranst is het niet de verwachting dat de Eredivisie zal worden uitgespeeld. De KNVB ging eerder deze week nog uit van drie scenario's.


,,Ik vrees dat dit het einde het van het seizoen is,” zegt de Van Ranst, die werkzaam is als viroloog aan de universiteit van Leuven, tegen het Algemeen Dagblad. Ook wedstrijden zonder publiek kunnen we niet verwachten. ,,Neen, ga er maar van uit dat er bitter weinig sport zal zijn. Problematisch is natuurlijk dat er ook weinig tot niet getraind kan worden vanwege de maatregelen.” Vooral omdat voetbal mensen samen brengt is het gevaarlijk. ,,Je moet waakzaam blijven om veel mensen samen te brengen. Massa-evenementen zijn de dan de laatste die weer op gang gaan komen. Ga er maar van uit dat er voorlopig geen zomerfestivals en voetbalwedstrijden zullen zijn.”

Van Ranst durft ook nog geen uitspraken te doen of er volgend seizoen al gevoetbald kan gaan worden. Dit hangt af van de komende periode.

Lees meer over:

Discussieer mee! 81 reacties

Gast3254679120

Je plaatst een bericht als Gast3254679120