'Speciale wet voor voetbalpubliek in aantocht: ook na speelronde 30 publiek'

'Speciale wet voor voetbalpubliek in aantocht: ook na speelronde 30 publiek'

Bron: NAC Breda
Foto: Pro Shots
Gisteren werd bekend dat de gehele maand april in het teken staat van Fieldlab- experimenten bij tal van evenementen. Ook speelronde 30 van de Eredivisie en speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie doen mee aan dit experiment. Bij de wedstrijd Feyenoord - Vitesse zijn 6500 supporters welkom. 
Meerdere media lieten weten dat het om een eenmalig Fieldlab- experiment gaat, maar volgens Keuken Kampioen Divisie club NAC Breda is er een speciale wet voor voetbalpubliek in aantocht, die het mogelijk maakt voor supporters om de laatste wedstrijden van het seizoen mee te pikken. "De planning is dat er vanaf 1 mei aanstaande een speciale wet wordt aangenomen door de tweede kamer, waardoor ook na speelronde 36 (KKD) supporters in het stadion mogen", zo laat de club van Marouan Azarkan en Ramon Hendriks weten op haar website.

 Mocht de wet inderdaad worden aangenomen, dan blijft een bewijs dat je negatief bent getest op het coronavirus verplicht. Zonder negatief testbewijs krijg je geen toegang tot het stadion. NAC Breda laat weten dat deze sneltesten zullen af worden genomen bij de stadions zelf. Eerder vandaag maakte de KNVB bekend dat er minstens 12.000 supporters aanwezig mogen zijn bij de EK-wedstrijden in Amsterdam.
Lees ook