UPDATE | Morgen overleg, directeur Eredivisie: 'Onwaarschijnlijk dat competitie doorgaat in huidige vorm'

UPDATE | Morgen overleg, directeur Eredivisie: 'Onwaarschijnlijk dat competitie doorgaat in huidige vorm'

Door de nieuwe, aangescherpte maatregelen is de kans enorm klein geworden dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dit seizoen nog doorgang zullen vinden. Het kabinet heeft besloten dat alle evenementen tot 1 juni, ongeacht het aantal mensen, geen doorgang mogen vinden vanwege het Coronavirus en het hoge negeer gehalte van de Nederlandse bevolking op de 'anderhalve meter afstand'- regel. Dit betekent voor de Eredivisie en de KKD dat vooralsnog het volledige restant van het seizoen is uitgesteld.


De KNVB gaf eerder deze week aan dat de teams 3 trainingsweken nodig hebben om de competitie te hervatten. De eerste dag dat hervatting mogelijk zou zijn, is maandag 22 juni. Omdat de UEFA heeft aangegeven dat alle competities afgerond moeten zijn voor 30 juni, is de kans minuscuul dat onze Nederlandse voetbalcompetities uitgespeeld gaan worden. En dan blijft het nog maar de vraag of de maatregelen tegen die tijd niet nog heftiger zijn geworden.

De Eredivisie gaat morgen samen met de KNVB en de Eerste Divisie om de tafel over de gevolgen van de nieuwe maatregelen. "Het is te vroeg om hier nu inhoudelijke uitspraken over te doen. Tenslotte steunen wij de aangescherpte maatregelen en herhaal ik nog eens dat gezondheid boven alles gaat", vertelt Mattijs Manders, algemeen directeur van de Eredivisie, op Twitter.

UPDATE 23 maart 22:38
Mattijs Manders heeft in gesprek met de NOS het volgende gezegd. "Het is zeer onwaarschijnlijk dat de competitie in z'n huidige vorm uitgespeeld wordt. Dit gaat een andere aanpak vergen. Daar gaan we dinsdag met elkaar over praten."

"Maar laat duidelijk zijn: wij steunen iedere maatregel die bijdraagt aan de oplossing van dit grote probleem. Voetbal is volstrekt onbelangrijk, maar ik ben verantwoordelijk voor de eredivisie en denk dus na over de scenario's", sluit Manders af.

Lees meer over:

Discussieer mee! 68 reacties

Gast2978806366

Je plaatst een bericht als Gast2978806366