'Ik kan het zo moeilijk verkroppen als we het als ploeg onszelf onnodig moeilijk maken'

'Ik kan het zo moeilijk verkroppen als we het als ploeg onszelf onnodig moeilijk maken'

Steven Berghuis is in de afgelopen periode onbetwist de bepalende speler bij Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers speelde echter niet het hele seizoen geweldig, zeker in de periode onder Jaap Stam had Berghuis het moeilijk. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Berghuis dat hij er moeite mee heeft als de resultaten en het voetbal niet goed zijn.


‘Daar heb ik zeker moeite mee, zeker met voetballen. Als het om andere sporten of spelletjes gaat, heb ik dat veel minder. Maar het is niet eens puur een kwestie van wel of niet tegen verlies kunnen. Ik kan het zo moeilijk verkroppen als we het als ploeg onszelf onnodig moeilijk hebben gemaakt. Als we niet hebben laten zien wat wij wel in ons hebben. Dat knaagt dan aan mij.’ Aldus Berghuis.

De buitenspeler kwam mede daardoor dit seizoen al een paar keer in opspraak door rare acties of stevige tackles. Daarvoor werd Berghuis al door Bondscoach Ronald Koeman op zijn vingers getikt. ‘Ik heb hem gezegd dat het niet slim is. Een tikkie is gewoon niet verstandig.’ Een uitspraak die Koeman deed na de elleboogstoot van Berghuis aan RKC Doelman Vaessen.

Volgens zijn nieuwe trainer, Dick Advocaat, zal dat tegendraadse en dat dwarse nooit verdwijnen bij de buitenspeler. Maar Advocaat eist wel alles van zijn aanvoerder. ‘Maar Steven moet het week in, week uit laten. Die kwaliteiten heeft hij. Net na de winterstop zag ik hem bijvoorbeeld even een paar duels niet.’

Lees meer over:

Discussieer mee! 19 reacties

Gast7134348028

Je plaatst een bericht als Gast7134348028