Berghuis: 'Ik ben een trotse Feyenoorder'

Berghuis: 'Ik ben een trotse Feyenoorder'

Feyenoord heeft onder Dick Advocaat een metamorfose ondergaan. Elke speler gaat voor elkaar door het vuur en niet alleen voor spelers onderling, maar voor de hele staf. Dat bleek wel na het overlijden van Carlo de Leeuw in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Steven Berghuis zag het gebeuren en voelt zich goed.


Berghuis zag dat spelers voor de wedstrijd allemaal op hun eigen manier met het verlies om gaan, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Toch zag hij in de wedstrijd iets gebeuren wat hem trots maakt. "Hoe we na afloop samen met de supporters Carlo de eer gaven die hij verdient. Toen kwamen de emoties pas écht los. Het was een rotdag, met toch een mooie afsluiting. Je weet nooit hoe zo’n wedstrijd loopt na de dag die we hebben gehad, maar wij hebben mentaliteit getoond op het moment dat het moest. We hebben laten zien dat we een ontzettend hechte groep zijn die met tegenslag kan omgaan. Ik ben een trotse Feyenoorder."

Advocaat zit er bovenop bij jonge spelers, maar geeft ook het vertrouwen, als er een basisplaats is, ben je die niet zomaar kwijt. De beste zet volgens VI? Het aanvoerderschap van Berghuis, die nu echt de onbetwiste leider is. "We zijn echt een groep geworden", analyseert Berghuis zelf. "Je ziet een team dat iets voor elkaar over heeft. Dat is de basis van alles, dan ben je in staat onder moeilijke omstandigheden wedstrijden te winnen. Dan versla je SC Heerenveen op die moeilijke dag voor de beker en draai je bij PEC Zwolle een 2-0 achterstand om. Natuurlijk, alles begint met kwaliteit, maar daarna komen instelling en bereidheid. De trainer en zijn staf spelen daarin een belangrijke rol."

Discussieer mee! 53 reacties

Gast5937505696

Je plaatst een bericht als Gast5937505696