Berghuis staat op: 'Geen optie om hier vandaag te verliezen'

Berghuis staat op: 'Geen optie om hier vandaag te verliezen'

Feyenoord won gisteren op de dag van de uitersten in de kwartfinale voor de KNVB beker van sc Heerenveen. De spelers hoorden ’s ochtends voor vertrek dat Carlo de Leeuw zijn strijd tegen kanker had verloren.


"Het voelde allemaal heel vreemd", begint Advocaat zijn gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was zo stil op weg naar Friesland. De jongens kenden de belangen, maar ik heb diep respect voor de manier waarop ze het hebben opgepakt. Carlo de Leeuw was een echte Feyenoorder. Dat we hier winnen geeft een heel mooi gevoel."

Vooral voor doelpuntenmaker Fer was het een beladen dag, enkele dagen geleden vertelde hij nog zijn worsteling met emoties rondom De Leeuw. 'Carlito' noemde Fer zijn 'maatje' De Leeuw. Toen hij en de andere Feyenoorders gisteren het veld op stapten, droegen de spelers shirts met de tekst 'Carlito, voor altijd in ons hart, Amigo'.

Na het beladen duel namen veel spelers met tranen in de ogen afscheid van de fans. Trainer Advocaat zag dat Steven Berghuis opstond voor de wedstrijd. "Steven zei: het was geen optie om hier vandaag te verliezen", zegt Advocaat. "Dat vond ik zo mooi. Hier zijn geen protocollen voor, hiermee omgaan leer je niet op een trainerscursus. Ik ben trots dat die gasten dit presteerden onder deze omstandigheden", aldus Dick Advocaat.

Lees meer over:

Discussieer mee! 15 reacties

Gast5903759397

Je plaatst een bericht als Gast5903759397