Jong Heerenveen vernedert Jong Feyenoord

Jong Heerenveen vernedert Jong Feyenoord

Jong Feyenoord is er dinsdagavond niet in geslaagd de hoofdmacht het goede voorbeeld te geven in Friesland. Een week voordat Feyenoord in het Abe Lenstra Stadion aantreedt in de kwartfinales van het bekertoernooi, verloren de beloften in competitieverband met 4-1 bij Jong sc Heerenveen.


Edgar Ié en Róbert Bozeník waren de opvallendste namen aan de kant van Jong Feyenoord. Voor de verdediger waren het zijn eerste wedstrijdminuten na een afwezigheid van enkele maanden wegens een blessure. Bozeník deed voor het eerst mee met het beloftenteam, nadat de Slowaakse spits vorige week tekende in De Kuip en zaterdag debuteerde in de Eredivisie.

Voor beiden werd het geen avond om over naar huis te schrijven, want Jong Feyenoord liep evenals vorige week tegen Jong Roda JC Kerkrade tegen een ruime nederlaag aan. Binnen een half uur stond het 2-0 voor de thuisploeg. Dankzij een eigen doelpunt van Bo de Bruijn werd het nog even een wedstrijd, maar in de tweede helft was de marge al snel weer twee. Kort voor tijd bepaalde Arjen van der Heide de eindstand.

‘We waren vanavond niet constant genoeg,’ reageerde Arnold Scholten na afloop. ‘In sommige fases deden we het goed, maar in een aantal fases ook een stuk minder. Dat moet gewoon beter.’

Scholten was daarentegen wel blij dat de spelers die al dan niet door blessures minder in actie kwam de laatste periode probleemloos de negentig minuten konden volmaken. ‘Daar stond deze wedstrijd ook een beetje in het teken van. De jongens die terugkomen van een blessure konden volle bak gaan en zijn ook goed uit de wedstrijd gekomen.’

Jong sc Heerenveen – Jong Feyenoord 4-1 (2-1)
Scoreverloop:
20’ 1-0 Smit
28’ 2-0 Smit
34’ 2-1 De Bruijn (eigen doelpunt)
50’ 3-1 Smit
86’ 4-1 Van der Heide

Opstelling Jong Feyenoord:
Marsman; Ié, Van der Heijden, Johnston, Hendriks (78' De Mooij); Karsdorp, Naujoks, Gunduz; Narsingh, Bozeník en Huijgen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 181 reacties

Gast4977207923

Je plaatst een bericht als Gast4977207923