'Als Feyenoord zondag in Alkmaar van AZ wint, zie ik de ploeg nog dicht bij de titel komen'

'Als Feyenoord zondag in Alkmaar van AZ wint, zie ik de ploeg nog dicht bij de titel komen'

Bij Feyenoord valt er ineens weer wat te kiezen op het middenveld. Oguzhan Özyakup lijkt een schot in de roos, Orkün Kökcü is op de weg terug en dan heeft Feyenoord met Leroy Fer en Jens Toornstra totaal vier middenvelders op niveau voor drie plaatsen.


Wie gaat er sneuvelen bij Feyenoord? Willem van Hanegem denkt dat Jens Toornstra gaat sneuvelen. “Ik zou dan die twee Turkse jongens Kökçü en Özyakup allebei opstellen, met Leroy Fer daar als verdedigende middenvelder achter. Dan sneuvelt Jens Toornstra, maar die kan in de laatste maanden van het seizoen nog een belangrijke rol spelen als invaller. Nee, niet meer als basisspeler zou ik zeggen. Tenminste, als ik Feyenoord-trainer was”, aldus Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Staflue denkt dat Özyakup het verschil gaat maken. “Als Feyenoord zondag in Alkmaar van AZ wint, zie ik de ploeg nog dicht bij de titel komen. Ajax is zonder Daley Blind en Hakim Ziyech echt een stuk minder. En nu zal Quincy Promes weer een tijdje ontbreken'', zegt Stafleu.

Niemand verwacht dat Özyakup het slachtoffer wordt, ook Joop van Deale niet. “Kökçü is de klos, vrees ik. Dat hoop ik niet, maar dat denk ik wel. Die jongen ontwikkelt zich juist zo goed en hij vertegenwoordigt nu al een forse transferwaarde. Maar Advocaat kiest vast voor ervaring de komende weken.''

Lees meer over:

Discussieer mee! 95 reacties

Gast799525355

Je plaatst een bericht als Gast799525355