Feyenoord boekt knappe zege in Almelo na wervelende tweede helft

Feyenoord neemt na een zwaarbevochten duel tegen Heracles Almelo drie punten mee naar Rotterdam. Een 1-0 achterstand werd na rust in raptempo omgebogen naar een 3-1 voorsprong met doelpunten van Toornstra, Sinisterra en Botteghin. Een laatste offensief van de ploeg uit Almelo bracht de eindstand op 2-3. Heracles Almelo begon de wedstrijd aanvallend en was daardoor meerdere keren gevaarlijk. In de 19e minuut was het raak na een hoekschop, waarin Maximilian Rossmann met een kopbal de 1-0 maakte. Feyenoord kreeg na deze tegenvaller meer grip op de wedstrijd, maar dit leidde niet tot een serieuze kans in de eerste helft. Dick Advocaat heeft de rustperiode goed benut, want zijn team verscheen scherp aan de start van de tweede helft. In slechts tien minuten tijd brachten Jens Toornstra, Luis Sinisterra en Eric Botteghin razendsnel de score naar 1-3. Later kreeg de Colombiaan nog een kans om te koppen, maar dat verliep verkeerd. Hij miste de bal, kwam in botsing met doelman Janis Blaswich en moest uiteindelijk het veld met een hoofdblessure verlaten. Na afloop gaf Advocaat aan dat het gelukkig goed met hem gaat. Maximilian Rossmann maakte in een laatste slotoffensief nog de 2-3 met een volley uit een hoekschop. Na de tegentreffer bewaarde Feyenoord de rust en weerde het pogingen van de thuisploeg af. In deze fase kwam Rick Karsdorp op het veld en zo maakte hij zijn eerste minuten na een lange blessure.