Fer over nieuwe aanpak: 'Die lat heeft hij hoger gelegd'

Fer over nieuwe aanpak: 'Die lat heeft hij hoger gelegd'

Feyenoord begon het seizoen met een waslijst aan niet fitte spelers, onder andere Narsingh, Karsdorp en Leroy Fer. Laatstgenoemde speelde echter wel al 16 van de mogelijke 21 wedstrijden. Niet slecht voor een speler die de 2 jaren ervoor kampte met de ene blessure na de andere. Toch was Fer er nog niet bij in de gewonnen wedstrijd tegen Hoffenheim. Fox Sports interviewde de middenvelder in Marbella en vroeg hem waarom: "Dat is ook vanuit mij, opstarten natuurlijk. De eerste week wilden we het wat rustiger aan doen. Maar hopelijk maak ik minuten tegen Dortmund."


De middenvelder geeft aan dat hij fit is en geen terugslag heeft gehad in zijn fitheid. Advocaat maakte Fer ook direct belangrijk, onder het regime van de 'Kleine Generaal' miste Fer slechts één wedstrijd. "Hij wil dat ik een leiderstype ben op het veld en ook buiten het veld. En heel veel coachen", geeft Fer aan over zijn andere rol binnen het elftal. De Zoetermeerder baalt dat Feyenoord door het teleurstellende begin van de competitie geen rol meer speelt om het kampioenschap, maar daardoor extra gebrand is om de beker te winnen.

De trainerswissel heeft Feyenoord qua resultaten geen windeieren gelegd. Fer ziet in ieder geval een verschil onder Advocaat en Stam: "Hij zit heel kort op de groep en verwacht heel veel van je. Die lat heeft hij hoger gelegd, je moet op de trainingen echt alles geven." Over zijn toekomst bij Feyenoord is Fer duidelijk, hij wil dat de optie in zijn contract om nog een jaar in Rotterdam te spelen wordt gelicht: "Ja, het liefst wel", aldus een goedlachse Fer.

FR-Fans.nl mini poll

Moet Leroy nog een jaartje blijven?

0 stemmen
Lees meer over:
Fer

Discussieer mee! 20 reacties

Gast6891076182

Je plaatst een bericht als Gast6891076182