'Lastige situatie dreigt voor Advocaat en Arnesen'

'Lastige situatie dreigt voor Advocaat en Arnesen'

Feyenoord wil deze winterperiode gebruiken om minimaal twee spelers aan te trekken om Europees voetbal veilig te stellen. De Rotterdammers die tijdens het trainingskamp in Marbella slechts vijf aanvallers en vijf middenvelders mee hebben, hebben echter geen ongelimiteerd budget.


Volgens De Telegraaf is het grootste probleem van Frank Arnesen, die graag aan de wens van Dick Advocaat wil voldoen, dat er geen geld is. "Het is een lastige situatie, omdat Feyenoord geen bankrekening bezit waar miljoenen op staan en ook de overbodige spelers in de selectie zijn de deur nog niet uit", schrijft De Telegraaf. Advocaat wenst versterkingen ondanks de opmars van de Rotterdammers sinds zijn aantreden.

Volgens de trainer heeft hij al voldoende gebruik gemaakt van jeugdspelers en is een back-up voor Nicolai Jørgensen een must. Toch heeft de Telegraaf gezien dat de Rotterdammers juist met veel jeugdspelers de achterstand tegen Hoffenheim omboog. "Op het moment dat een ruim aantal basisspelers naar de kant ging, kwamen daar de piepjonge Denzell Hall (18), Ramon Hendriks (18), Wouter Burger (19) en George Johnston (21) in het veld, terwijl Orkun Kökcü (19) en Justin Bijlow (21) ook nog in het veld stonden. Een 2-0 achterstand werd in een tijdsbestek van tien minuten omgebogen in een 3-2 overwinning."

Feyenoord hoopt op een vertrek van bijvoorbeeld Renato Tapia en Jan-Arie van der Heijden om zo salaris te besparen waarmee huurspelers aangetrokken kunnen worden. Positief in het verhaal is dat Justin Bijlow weer helemaal fit is, hij liet gisteren zien de strijd aan te willen gaan met Kenneth Vermeer.

Discussieer mee! 67 reacties

Gast7167669340

Je plaatst een bericht als Gast7167669340