Jongelingen maken indruk: 'Je ziet met de week progressie'

Jongelingen maken indruk: 'Je ziet met de week progressie'

In de Rijnmond Sport Podcast wordt op elke maandag de prestaties van de clubs uit de regio besproken. De Rotterdammers kenden met overwinningen van Sparta en Feyenoord een zeer goed weekend. Trainer Dick Advocaat lijkt zijn team op de rit te hebben. Feyenoord liep in het verleden normaal gesproken na een knappe overwinning vaak tegen een knullige nederlaag aan, maar wist van Utrecht met een beetje geluk met 1-2 te winnen. De vraag rijst dan ook bij Sinclair Bischop: "Wat als Feyenoord met Advocaat aan het seizoen was begonnen."


Bischop ziet dat er vooral een forse stijging in het zelfvertrouwen van de spelers van Feyenoord is. De voorbeelden dat hij daarbij aanhaalt zijn Kökcü, Sinisterra en de jonge backs: "Het is zeker nog niet briljant, maar je ziet met de week progressie komen, die jongens moet je gewoon laten staan. Ook als ze keer een slechte wedstrijd spelen." De journalist ziet het tegenovergestelde bij spits Nicolai Jørgensen: "Hij gaat geforceerd zijn dingen doet, omdat hij te graag wil. Normaal gesproken heb je een tweede spits zodat je hem even in de luwte kan laten."

Er is volgens de heren geen geschikte tweede spits en ook vanuit de jeugd is er geen vervanger beschikbaar: "Bannis is te licht bevonden, niet alleen door Stam maar ook door Advocaat die hem helemaal links laat liggen." Wat wel een goede ontwikkeling is volgens Bischop, is dat er een aantal jeugdspelers verhuurd gaat worden: "Misschien een uitleenbeurt voor Wouter Burger en Azarkan. Dat is goed voor die jongens dat ze echt aan spelen toe komen."

Lees meer over:

Discussieer mee! 53 reacties

Gast1395145403

Je plaatst een bericht als Gast1395145403