WvH: 'Dit heeft Feyenoord van hem nodig'

WvH: 'Dit heeft Feyenoord van hem nodig'

Feyenoord klopte gisteren PSV in de eigen Kuip. Vooraf werd zelfs door veel mensen daar al op gerekend. Met Steven Berghuis als onbetwiste grote man aan de kant van Feyenoord.


Willem van Hanegem zag Feyenoord niet goed spelen, maar wel winnen. "Bij Feyenoord vallen mij een paar spelers in negatieve zin op. Het eerste dat Sjaak Troost afgelopen zomer deed, was de contracten van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra verlengen. Geen club was geïnteresseerd, maar Feyenoord wilde ze toch meteen langer vastleggen. Ze vormen een blok aan het been van dit elftal."

Van Hanegem gaat in zijn column in het Algemeen Dagblad verder. "Ik hoor Dick Advocaat ook voortdurend zeggen dat zijn backs het zo lekker doen. Maar Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia maken op mij helemaal geen beste indruk. Malacia is wel een speler naar mijn hart, maar hij staat al een tijdje stil. Dat komt natuurlijk ook omdat de club niet met Jong Feyenoord in de eerste divisie wilde spelen. Dan kun je jezelf ook moeilijk ontwikkelen."

Ook zijn er spelers die wel naar behoren presteren. "Luis Sinisterra ontwikkelt zich wel, en hoe. Die Sinisterra neemt Feyenoord juist al weken op sleeptouw. Dat deed Steven Berghuis ook gisteren, met drie goals. Ik vertelde in de ochtend bij FOX Sports nog dat ik dat van hem verwacht. Dit heeft Feyenoord van hem nodig."

Discussieer mee! 35 reacties

Gast9417996287

Je plaatst een bericht als Gast9417996287