'Stam overwoog afgelopen zomer al om ontslag te nemen bij Feyenoord'

'Stam overwoog afgelopen zomer al om ontslag te nemen bij Feyenoord'

Dick Advocaat heeft Feyenoord inmiddels een aantal wedstrijden onder zijn hoede, maar de Rotterdammers hebben de weg naar boven nog niet gevonden. Feyenoord heeft moeite met scoren en krijgt nog steeds te makkelijk goals tegen. Jaap Stam nam ontslag bij Feyenoord, omdat hij niet het gevoel had dat hij meer resultaat kon behalen met deze spelersgroep. Bij de NOS praat hij over zijn tijd bij Feyenoord.


Stam had een turbulente start bij Feyenoord. Eerst vertrok Martin van Geel, kort nadat hij Stam had gepresenteerd als opvolger van Giovanni van Bronckhorst. In de zomer werd vervolgens Jan de Jong gewipt. Een algemeen directeur en een technisch directeur die vertrekken, Stam dacht er serieus aan om toen al zelf ermee op te houden bij Feyenoord: 'Daar schrik je van, ik heb daar toen wel over nagedacht. Je moet bij jezelf te rade gaan: wat gaan we zelf doen? Maar ik wilde toch de kans aangrijpen en kijken hoe het zou verlopen'.

En met Feyenoord trof de onervaren trainer überhaupt al een lastige club natuurlijk. Stam: 'Er zijn veel groeperingen en mensen die invloed willen. Maar dat is natuurlijk bij veel clubs zo. Groepjes en mensen die belangrijk willen zijn, lijntjes van binnenuit naar buiten. Noem maar op'.

Toen Feyenoord in de Klassieker in de Arena voor de rust al 4-0 achter stond, zag Stam dat hij het tij niet meer kon keren bij Feyenoord. Na consultatie van zijn vrouw stond zijn besluit vast: ik neem ontslag. 'Uiteindelijk ben ik wel heel reëel. Ik kan wel zeggen: ik blijf en ga het helemaal anders doen en we gaan op een heel andere manier voetballen, maar zo ben ik niet. Dan ben ik mezelf niet meer'.

Stam verwijt zichzelf niet hard genoeg te zijn geweest: 'Ik denk dat ik soms harder moet zijn naar spelers toe. Ik ben iemand die best wel open is naar iedereen, iedereen de mond gunt en openstaat voor discussie en andere meningen. Ik denk dat dat ook goed is. Maar soms moet je misschien zeggen: doe het zo! Bam, klaar! En als het niet lukt, ga je eruit en wegwezen'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 41 reacties

Gast7472935144

Je plaatst een bericht als Gast7472935144