De kranten: Advocaat zoekt defensieve zekerheid

De kranten: Advocaat zoekt defensieve zekerheid

Feyenoord speelde gisteren met gelijk tegen FC Groningen, de wedstrijd eindigde in 1-1. Opvallend was dat de Rotterdammers weinig weggaven ondanks dat er redelijk wat druk was van de Groningers. Trainer Dick Advocaat lijkt vooral te werken aan defensieve zekerheid.


Het Algemeen Dagblad zag dat Advocaat het eerst probeerde met Jan-Arie van der Heijden, maar de verdediger is nu helemaal afgeschreven. Gisteren zonder de aanvallend ingestelde backs Haps en Karsdorp speelden de Rotterdammers met Geertruida en Malacia, die allebei geen onuitwisbare indruk achter lieten. Dat deed eigenlijk alleen de goed spelende Marcos Senesi.

De Telegraaf heeft vooral lof voor Senesi. Senesi lijkt zich twee weken terug, met zijn fraaie kopgoal tegen RKC Waalwijk vlak voor tijd (3-2), door een barrière heen te hebben geknald. In Groningen was hij een baken van rust in de Rotterdamse defensie. „Ik vond hem uitstekend spelen”, zegt Advocaat. „Niet alleen defensief, maar ook aan de bal. Hij straalt veel rust uit en is ook niet verlegen als hij de bal krijgt. Hij weet ook wáár hij hem moet spelen.”

Discussieer mee! 43 reacties

Gast5523112929

Je plaatst een bericht als Gast5523112929