COLUMN | Club van het volk

COLUMN | Club van het volk

Den Bosch trok dit weekend onverwacht de aandacht naar zich toe en de voetbalwereld viel over ze heen. Terecht; racisme is de meest kansloze vorm van belediging. De scheidslijn met 'ludiek' werd hier heel duidelijk en bewust overschreden.


Natuurlijk is ook de Kuip berucht en beroemd om de meest betoverende odes aan vriend en vijand. Soms over het randje, maar dat is bijna net zo vaak een kwestie van smaak. In de Kuip worden helden door het publiek gekozen, ongeacht de afkomst. In de Kuip worden vijanden uitgefloten, ongeacht de afkomst. Bij een corner tegen krijgt de nemer altijd netjes een biertje met begeleidende tekst aangeboden. En soms ook een aansteker, als hij rookt. Bij een goal tegen raak je ons in het hart en reageren we primair; niet heel netjes.

Ik identificeer mij al 35 jaar met Feyenoord, omdat Kiprich, Bosvelt, Ono, De Wolf, Van Gobbel, Guidetti, Pi-Air, Pelle, Kuyt, Manu en Ié tot (cult) held kunnen uitgroeien. Ik identificeer mij met Feyenoord, omdat het elftal een weerspiegeling is van het straatbeeld in de schitterende stad Rotterdam. Ik identificeer mij met Feyenoord, omdat het dé club van het volk is. Ik identificeer mij met Feyenoord, omdat in 2017 iedereen klein, groot, dik, dun, licht, donker, getint, jong en oud elkaar op straat in de armen viel. Waarschijnlijk vierde Ahmad Mendes Moreira, met zijn Rotterdamse tongval, ook feest in de stad op 14 mei 2017.

F*k racisme, leve Feyenoord 1.

Remi

Lees meer over:

Discussieer mee! 31 reacties

Gast6111866948

Je plaatst een bericht als Gast6111866948