WvH: 'Dick Advocaat neemt het waar, van mij had het niet gehoeven'

WvH: 'Dick Advocaat neemt het waar, van mij had het niet gehoeven'

Feyenoord won dit weekend eindelijk weer eens, dat dit een uitwedstrijd op kunstgras was, maakt het extra bijzonder. Willem van Hanegem hoopte vorige week na de pijnlijke nederlaag dat de nederlaag een start voor iets nieuws zou zijn, maar niet zozeer voor de technische staf. “Ik hoop dat er in Rotterdam iemand opstaat die de mensen weer hoop geeft, die een koers uitstippelt waarbij we weer de andere topclubs in zicht krijgen.”


Van Hanegem verbaasd zich over de gang van zaken. “Mark Koevermans is de man die algemeen directeur zou moeten worden en ik vraag me af waarom. Op het veld is er nu slechts sprake van repareren. Dat Jaap Stam zelf opstapte en dus ook geen cent meekrijgt van de club, daar heb ik wel waardering voor. Dick Advocaat neemt het waar, van mij had het niet gehoeven.” Van Hanegem zag Feyenoord met 0-3 winnen in Venlo, maar kan er nog weinig mee. Feyenoord had hem ook kunnen verliezen. “Maar het zegt mij nog helemaal niets. VVV is een elftal dat nauwelijks iets kan en bovendien lopen er een paar spelers rond die duidelijk niet meer willen. Ze vonden zelf wel dat ze alles hadden gegeven, maar dat viel reuze mee”, aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Volgens Van Hanegem komt de belangrijkste wedstrijd voor Feyenoord er nu aan. Daar waar Steven Berghuis nu de nieuwe aanvoerder is en gisteren twee keer scoorde, zal hij tegen ‘die Zwitsers die geen geweldig elftal hebben’, de Rotterdammers echt op sleeptouw moeten nemen. “Tegen Young Boys moet donderdag worden gewonnen om serieus kans te blijven maken op overwinteren in Europa. Dat levert prestige op en vooral ook geld. En dat laatste kunnen ze vast goed gebruiken in de Kuip, want ze moeten nu weer drie contracten afkopen van weggestuurde assistent-trainers.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 77 reacties

Gast9349373230

Je plaatst een bericht als Gast9349373230