Alleen Onder/17 succesvol in verder matig weekend Feyenoord Academy

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag op eigen veld gewonnen van de leeftijdgenoten van Vitesse. Daarmee herstelde de koploper zich van de bekeruitschakeling eerder deze week tegen PSV. Onder 15, Onder 14 en Onder 13 wisten niet te winnen. Regelmatige zege Feyenoord Onder 17 Lijstaanvoerder Feyenoord Onder 17 heeft op het eigen Varkenoord zonder grootst te spelen eenvoudig met 3-0 gewonnen van Vitesse Onder 17. Bij de rust was die stand al bereikt. De wedstrijd werd overschaduwd door een vervelende blessure bij één van de Arnhemmers. Omdat Onder 17 al lang zeker is van de kampioenspoule gaf trainer Melvin Boel wat andere spelers de kans tegen Vitesse. Ondanks dat Feyenoord in een laag tempo speelde, werden er voor de pauze al drie goals gemaakt. Verdediger Denzel Owusu maakte de eerste na een goede aanval over de linkerkant. Uit een hoekschop tikte Giuliany Ben-David dos Santos bij de eerste paal de tweede binnen en vanaf elf meter zorgde Saladin Oulad M'hand voor de derde treffer. Na de pauze kreeg Vitesse een rode kaart en verzuimde Feyenoord om uit te lopen. Milan Hokke en Ilyas el Moussaoui misten goede kansen en een vrije trap van Ouland M'hand werd knap uit de kruising getikt door de keeper. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft werd een speler van Vitesse onwel na een harde botsing. Een ambulance moest op het veld komen en de wedstrijd lag twintig minuten stil. Beide teams leken vervolgen flink van slag van het incident, waardoor er niet veel noemenswaardig meer gebeurde op het veld. 'Ik vond het een matige wedstrijd met weinig tempo,' zei Boel. 'Voor vandaag was het genoeg, maar de jongen moeten beseffen dat het beter moet.' Feyenoord Onder 17 – Vitesse Onder 17 3-0 Scoreverloop: 32' 1-0 Owusu 34' 2-0 Ben-David dos Santos 44' 3-0 Oulad M'hand Opstelling Feyenoord Onder 17 Remie, Owusu (75' Veenvliet), Baars, Zouan, Wensink (69' Van der Veldt), Oulad M'hand, Deurloo (60' Felicia), Hokke, Benita (46' Bogarde), El Moussaoui, Ben-David dos Santos (68' Candelaria). Onder 15 geeft voorsprong vlak voor tijd uit handen bij PSV In een boeiend duel in Eindhoven hebben PSV Onder 15 en Feyenoord Onder 15 met 3-3 gelijk gespeeld. De derde treffer van de thuisploeg werd vlak voor tijd gemaakt. Beide ploegen gaven elkaar nauwelijks ruimte en toch werd er vier keer gescoord voor de rust. Na een diepe bal en een snelle sprint opende Fabian Rust de score namens Feyenoord. Na ruim een half uur spelen scoorde PSV twee keer snel na elkaar, waarna Rust zijn tweede maakte uit een goede voorzet van Lugene Clarinda. Na rust leek Rust zijn derde treffer te maken, maar tikte een Brabantse verdediger zelf de bal langs zijn doelman. De intensiteit van de wedstrijd nam wat af, Feyenoord leek aan het langste eind te trekken, maar de thuisploeg scoorde toch nog in de slotfase. PSV Onder 15 – Feyenoord Onder 15 3-3 Scoreverloop: 8' 0-1 Rust 13' 1-1 35' 2-1 39' 2-2 Rust 43' 2-3 eigen doelpunt 80' 3-3 Opstelling Feyenoord Onder 15 Haksteeg, Elmensdorp, Ket, Giersthove, Kleijn, Appiah, Clarinda, Plug (41' De Wind, 62' Van Ommeren), Rust, Zirkzee, Slory. Pijnlijke nederlaag bij hekkensluiter voor Onder 14 Feyenoord Onder 14 heeft een hele slechte dag beleefd bij hekkensluiter FC Twente Onder 14. De talenten van Davey van den Berg gaven niet thuis en werden met 5-0 afgetroefd door de Tukkers. Mogelijk met de gemakkelijke 8-3 thuiszege in gedachten werd het gebruikelijke niveau niet gehaald. Na een half uur zonder kansen kwam Twente op 1-0 door een kopbal. Na rust werd het spel van Feyenoord beter en miste Furkan Ulutas een opgelegde kans op de gelijkmaker door een te laag lobje. Onder 14 leek te komen, maar kreeg een de 2-0 om de oren uit een goede vrije trap en uit drie identieke aanvallen liep Twente uit naar 5-0. Drie keer werd er raak gekopt uit een voorzet vanaf links. FC Twente Onder 14 – Feyenoord Onder 14 5-0 Scoreverloop: 32' 1-0 41' 2-0 46' 3-0 49' 4-0 58' 5-0 Opstelling Feyenoord Onder 14 Kroll, De Ruijter, Ringeling, Raap, Moses, Ben Addi (40 Da Silva Mendes), Hiwat (45' Otte), Sneijer, Redmond, Ulutas, Fuaad. Onder 13 komt niet verder dan 1-1 bij Vitesse Feyenoord Onder 13 heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij de leeftijdgenoten van Vitesse. De ploeg van Brian Pinas stond een lange tijd op een 1-0 voorsprong maar verzuimde een tweede te maken, waardoor de thuisploeg enkele minuten voor tijd nog toe sloeg. Thijs Kraaijeveld maakte na ruim tien minuten spelen de openingsgoal, na een knappe loopactie door het centrum. In de tweede helft bleef de 0-2 uit en redde de linksbuiten van Vitesse een punt voor de Arnhemmers. Hij speelde zich vrij met een dubbele kapbeweging en schoot overtuigend raak. Vitesse Onder 13 – Feyenoord Onder 13 1-1 Scoreverloop: 13' 0-1 Kraaijeveld 66' 1-1 Opstelling Feyenoord Onder 13 De Keizer, Basfielt, Erat, Wessels, Manuhutu, Gardenier, Boulahrouz, Van Eldik, Spier, Kraaijeveld, Gompel.