Enige 'legale' Feyenoordsupporters in Arena: 'Het kan alleen maar meevallen'

Enige 'legale' Feyenoordsupporters in Arena: 'Het kan alleen maar meevallen'

Sinclair Bischop en Dennis van Eersel doen vanmiddag verslag voor Rijnmond vanuit het stadion van Ajax. De twee journalisten van de regionale omroep genieten landelijke bekendheid door hun hun enthousiaste, aanstekelijke en bovenal partijdige commentaar bij wedstrijden van Feyenoord. Duizenden Feyenoordsupporters zullen ook vanmiddag weer naar de twee luisteren, als Feyenoord de Klassieker in Amsterdam speelt. Met het Algemeen Dagblad kijken ze vooruit.


'In zekere zin beschouw ik dat als een voorrecht, wij brengen als het ware de wedstrijd naar de vele Feyenoorders thuis', zegt Bischop over de wedstrijd van vanmiddag. Bischop en Van Eersel zijn natuurlijk niet de eersten van Rijnmond die in deze stijl verslag doen, denk ook bijvoorbeeld aan Hans van Vliet en Jan-Dirk Stouten. Ook Stouten wordt geïnterviewd in het Algemeen Dagblad. Hij zegt dat de commentatoren écht hun emoties laten zien, het is geen show die wordt opgevoerd. 'We kunnen hier wel allerlei verhalen ophangen over ethisch verantwoorde journalistiek, maar de mensen in deze regio luisteren naar Rijnmond, omdat ze zich herkennen in de verslaggeving. Die is direct, zonder poespas en heel chauvinistisch. Precies zoals de meeste mensen hier. Wij verwoorden hun gevoel op de radio. Soms dolblij, maar ook vaak heel kritisch. Als het slecht was, heb ik dat ook altijd benoemd'.

Thuis was het vorig jaar in de competitie geweldig met een 6-2 zege, in Amsterdam gaat het echter meestal mis. Wat verwachten de twee van vanmiddag? Bisschop: Het kan alleen maar meevallen zondag, zo voelen de meeste Feyenoordsupporters dat ook'.

Discussieer mee! 7 reacties

Gast7680046190

Je plaatst een bericht als Gast7680046190