Matig weekend voor Feyenoordjeugd: Winst in derby's, maar verlies in Klassiekers

Waar Feyenoord 1 in verband met de interlandbreak een vrij weekend heeft, kwam een aantal teams van Feyenoord Academy zaterdag gewoon in actie. Zo kroonden Feyenoord Onder 16 en Onder 15 zich tot winnaar van Rotterdamse derby’s, terwijl Onder 15 en Onder 14 minder succes hadden in hun mini-Klassiekers in Amsterdam. Het overzicht lees je hieronder. Onder 16 heeft geen enkele moeite met Sparta Feyenoord Onder 16 heeft op het eigen Varkenoord gemakkelijk met 3-0 gewonnen van Sparta Onder 16. De ploeg van Dennis te Braak had een groot overwicht en verzuimde om een veel hogere uitslag op het bord te zetten. Sparta werd slechts een enkele keer gevaarlijk middels standaardsituaties of een spaarzame uitbraak. Bij rust stond Feyenoord na veel kansen slechts met 1-0 voor. Antoni Milambo rondde na een klein half uur een goede aanval af. Na rust verdubbelde Nigel Marengo twee minuten na zijn invalbeurt de marge. Vanaf de rand van het zestienmetergebied zorgde Ilyas el Moussaoui met een hoge knal voor de derde treffer van Feyenoord. Feyenoord Onder 16 – Sparta Onder 16 3-0 Scoreverloop 28’ 1-0 Milambo 54’ 2-0 Marengo 76’ 3-0 El Moussaoui Opstelling Feyenoord Onder 16 Dekker, Oetoehganal, Van Tol, Zechiël (41’ Skyum), Candelaria, Mohamedhoesein (52’ Van Lunteren), Van der Heijden (41’ Groen), Rais (52’ Marengo), El Moussaoui, Milambo, De Blok (67’ Van Wingerden). Ajax veel effectiever dan Feyenoord Onder 15 Feyenoord Onder 15 heeft de uitwedstrijd bij Ajax met 3-0 verloren. Weggespeeld werden de Rotterdammers niet, maar de thuisploeg ging veel beter om met de kansen. Al binnen de minuut miste Fabiano Rust een opgelegde kans voor de openingstreffer. In een gelijkwaardige eerste helft sloeg Ajax wel toe. Ook de tweede helft begon met een grote kans, die Rust niet promoveerde tot doelpunt. Nadat Ajax een Rotterdamse fout achterin afstrafte leek het duel beslist. Feyenoord probeerde nog aan te dringen, maar weer viel de goal aan de andere kant. Ajax Onder 15 – Feyenoord Onder 15 3-0 Scoreverloop 19’ 1-0 55’ 2-0 78’ 3-0 Opstelling Feyenoord Onder 15 Haksteeg, Pronk (66’ Van Ommeren), Elmensdorp, Giersthove, Kleijn, Oulad M’hand, Slory, Plug, Rust, Zirkzee, De Wind (51’ Clarinda). Onder 14 laat kansen onbenut en verliest bij Ajax Feyenoord Onder 14 heeft een onnodige 2-1 nederlaag geleden bij Ajax Onder 14. De talenten van de Feyenoord Academy sprongen onzorgvuldig om met de kansen en raakten twee keer de paal. Feyenoord kwam snel op voorsprong nadat verdediger Sam Ringeling raak knikte uit een corner. Feyenoord ging op jacht na een tweede treffer, legde een paar goede aanvallen op de mat, maar moest de 1-1 incasseren na een goede actie van de linksbuiten van Ajax. Na de rust kreeg Mohammed Fuaad twee opgelegde kansen voor de 1-2. Eerst raakte hij het zijnet en vervolgens legde hij de bal niet goed breed. Iets later knalde Avery Appiah een afgeslagen bal op de paal. Na een uur maakte Ajax de 2-1 met een hoog schot van buiten het zestienmetergebied. Feyenoord drong vervolgens aan een ook invaller Ronaldo Hiwat raakte de paal, maar een nederlaag kon niet meer worden voorkomen. Ajax Onder 14 – Feyenoord Onder 14 2-1 Scoreverloop 7’ 0-1 Ringeling 24’ 1-1 61’ 2-1 Opstelling Feyenoord Onder 14 Husselin, De Ruijter (63’ Da Silva Mendes), Ringeling, Raap, Moses, Appiah, Janssen (41’ Hiwat), Sneijer (56’ Diniz Lima), Redmond, Ulutas, Fuaad. Onder 13 de sterkste in stadsderby Feyenoord Onder 13 heeft de derby bij Sparta Onder 13 gemakkelijk gewonnen. De 1-2 eindstand doet dit niet vermoeden, maar de thuisploeg maakte in de slotminuut pas de aansluitingstreffer. Daarvoor was Feyenoord dominant, speelde het een goede eerste helft en ging het na rust iets te veel mee in het opportunistische spel van Sparta. Op dat moment stond het al 0-2 door goals van Jayden Spier en Rayan Boulahrouz. De ploeg van Brian Pinas weigerde verder uit te lopen waardoor het lang nog een wedstrijd bleef. Sparta Onder 13 – Feyenoord Onder 13 1-2 Scoreverloop 24’ 0-1 Spier 27’ 0-2 Boulahrouz 60’ 1-2 Opstelling Feyenoord Onder 13 De Keizer, Basfielt (48’ Schens), Erat, Wessels, Manuhutu, Gardenier (62’ Zaanani), Boulahrouz, Van Eldik, Spier (36’ Van den Elshout), Kraaijeveld (59’ De Guzman), Gompel (55’ Okere).