WvH: 'Als het daar niet loopt, kun je nooit als team functioneren'

WvH: 'Als het daar niet loopt, kun je nooit als team functioneren'

Willem van Hanegem laat zoals elke week zijn ongezouten mening gaan over het Eredivisieweekend en vooral Feyenoord. Toch had Van Hanegem het er gisteren maar moeilijk mee. “Ik houd heel erg van de club, maar naar het huidige elftal kijken kost me veel moeite. Ik kon het tegen FC Emmen soms echt niet meer aanzien.”


De Kromme schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad te weten wat het probleem is. “Het grote probleem is het middenveld. Tapia en Fer tikken maar een beetje rond. Hup, weer een balletje terug op Botteghin. Nou, die weet meestal ook geen raad met de bal. Kökçü probeert de aanval wel wat te ondersteunen, maar het totale middenveld brengt op dat vlak veel te weinig. Het middenveld is het hart van de ploeg, en ook de longen van de ploeg. Als het daar niet loopt, kun je nooit als team functioneren.”

Ook laat hij zijn licht schijnen over Senesi of eigenlijk niet. Hij heeft hem zien spelen, maar om hem gelijk af te branden. “Dat is ongepast, vooral omdat hij in een elftal kwam dat totaal niet liep. Moet hij de boel dan in zijn eerste wedstrijd op sleeptouw nemen? Dat kun je niet van hem verwachten. Laten we hem even de tijd geven en hem dan beoordelen.”

Van Hanegem gaat ook nog in op de bedreigingen aan het adres van Feyenoorder Rick Karsdorp en zijn familie. “Wat ik nog over Feyenoord kwijt wil: de familie van Rick Karsdorp werd bedreigd en dat vind ik dieptriest. Spelers uitfluiten na een slechte prestatie? Prima, hoort erbij. Maar over kinderen en andere familieleden beginnen, doe je gewoon niet. Dat is een code waar iedereen zich aan moet houden. Klaar.”

Discussieer mee! 190 reacties

Gast2038457805

Je plaatst een bericht als Gast2038457805