Feyenoord slaat Europese flater: 'Matige ploeg tegen matige ploeg'

Feyenoord slaat Europese flater: 'Matige ploeg tegen matige ploeg'

Martijn Krabbendam vindt dat Feyenoord een flater heeft geslagen in Europa. De Rotterdammers gingen donderdag met 1-0 onderuit in Schotland tegen Glasgow Rangers. Vooral het voetbal liet veel te wensen over.


Volgens Krabbendam, clubwachter van Voetbal International, kwam Feyenoord op "eigenlijk op alle delen van het voetbal" tekort. "Techniek, tactiek, fysiek en mentaal. Je kunt het allemaal opnoemen", zegt de clubwatchter bij FC Rijnmond. "Ze kwam overal een paar procent in tekort. Maar vooral in het voetballende gedeelte."

"Je weet dat je in Glasgow moet spelen tegen de Rangers. Die zijn terug in Europa, die willen wat laten zien. Dan kom je onder druk te staan. Daar moet je je tegen wapenen en er moet goed positiespel onderuit voetballen", gaat Krabbendam verder. "Ze (Rangers, red.) kunnen er niet veel van. Maar je ziet het: als je onder druk komt te staan, is het voor heel veel ploegen moeilijk."

Volgens sportjournalist Ruud van Os van RTV Rijnmond werd Feyenoord 'weggeblazen'. "Ze kunnen gewoon niet met goed positiespel er onderuit voetballen. Als Rangers zo was blijven voetballen als in de eerste helft, was Feyenoord er helemaal niet aangekomen. Het was een matige ploeg tegen een matige ploeg."

Lees meer over:

Discussieer mee! 74 reacties

Gast2235160264

Je plaatst een bericht als Gast2235160264