Van Bronckhorst vindt nieuwe uitdaging

Van Bronckhorst vindt nieuwe uitdaging

Voormalig Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst gaat aan de slag bij Manchester City. De coach die Feyenoord eindelijk weer het kampioenschap bezorgde zat na het einde van vorig seizoen zonder baan en kan nu in Engeland aan de slag. Toch lijkt het erop dat Van Bronckhorst al voor de zomer een contract is overeengekomen met City.


Van Bronckhorst gaat bij Manchester City Football Group (CFG) aan de slag, de club geeft Gio de mogelijkheid om zich binnen de organisatie van CFG verder te ontwikkelen als trainer/coach. Volgens De Telegraaf gaat Van Bronckhorst zich verdiepen in de totale voetbalorganisatie, die met Manchester City, New York City FC en Melbourne City FC drie flagship-clubs heeft, waar Van Bronckhorst op bezoek zal gaan, en daarnaast nog over diverse satellietclubs en partnerclubs beschikt.

Van Bronckhorst is de eerste trainer die de mogelijkheid krijgt om zich zo te ontwikkelen bij CFG. De trainer kwam in beeld na zijn stage tijdens cursus coach betaald voetbal. Bij City waren ze onder de indruk en een grote pré is dat sinds de komst van Txiki Begiristain en Pep Guardiola de ‘Barça-stijl’ is ingevoerd. Van Bronkchorst gaat op uitnodiging van Manchester op bezoek bij de flagship-clubs en zal dus afreizen naar Japan, de Verenigde Staten en Australië, verder zal hij veel in Manchester te vinden zijn.

FR-Fans.nl mini poll

Dit is een goede keuze van Van Bronckhorst

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 173 reacties

Gast7388814783

Je plaatst een bericht als Gast7388814783