'We hebben gekeken naar wie er het ergste aan toe was'

'We hebben gekeken naar wie er het ergste aan toe was'

Feyenoord likt de wonden, na drie gespeelde wedstrijden hebben de Rotterdammers drie punten in de Eredivisie. Daarnaast is de selectie verre van fit. Tel daar bij op dat tegen FC Utrecht ook Jan-Arie van der Heijden en Sam Larsson onmogelijke fouten maakten en Feyenoord is rijp voor de sloop. De laatste twee mochten tegen FC Utrecht al in de rust gaan douchen, maar dat zorgde wel voor fysieke ongemakken op het veld.


Rick Karsdorp, Liam Kelly, Luis Sinisterra en Renato Tapia verlangden naar rust en een wissel. Stam had wel vaker willen wisselen, maar dat mag niet. “We hebben gekeken naar wie er het ergste aan toe was”, aldus Stam in gesprek met het Algemeen Dagblad. Feyenoord kan door de fysieke ongemakken moeilijk op patronen gaan trainen. “Als we fitter zijn, kun je als ploeg meer brengen en dan boek je ook betere resultaten.''

Stam verwacht kritiek van de buitenwacht op de trainingsmethodiek, maar pareert dat vooraf. “Dat heeft niets te maken met trainingsmethodieken die niet goed zouden zijn. Daar zullen de zogenaamde specialisten wel weer op los gaan, want dat is heel makkelijk. Wij hebben veel spelers die hier, of bij hun vorige clubs, erg weinig wedstrijden hebben gespeeld. Die spelers moeten gewoon wennen aan meer spelen en minuten maken. Zeker als ze belangrijk zijn voor een elftal. Als je niet lekker in de wedstrijd zit of je maakt foutjes, dan is de kans aanwezig dat je gewisseld gaat worden'', zegt Stam, die huurling Edgar Ié na één groepstraining al voor een helft als vervanger liet opdraven, die volgens Stijn Vandenbroucke, hoofd medische staf, fit genoeg was om in te vallen.

Discussieer mee! 109 reacties

Gast2563243002

Je plaatst een bericht als Gast2563243002