'Stam waakt voor gemakzucht bij Feyenoord'

'Stam waakt voor gemakzucht bij Feyenoord'

Feyenoord neemt het vanavond in Tbilisi op tegen Dinamo voor een plaatsing in de play-offs om de Europa League. De Rotterdammers wonnen de eerste wedstrijd met 4-0 in eigen huis en lijken dus al zeker van de volgende ronde. Jaap Stam waakt voor gemakzucht, niet zozeer om dat hij bang is voor een dikke nederlaag, wel omdat een zege het vertrouwen geeft dat de ploeg nodig heeft.


Stam heeft direct na de overwinning van vorige week al uitgesproken dat de spelers scherp en gretig moeten zijn in de terugwedstrijd. "Je wilt niet verrast worden. En ik verwacht ook niet dat we verrast zullen worden", aldus Stam in de papierenversie van het Algemeen Dagblad. Stam zal niet bang zijn dat de volgende ronde niet gehaald wordt, maar hoopt wel op een overwinning. "In het traject waarmee we bezig zijn, is ook hier winnen belangrijk. Het geeft een ploeg vertrouwen, wanneer je hier met een goed resultaat en goed voetbal weg zou gaan."

Stam zal tegen Tbilisi opnieuw moeten improviseren. Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra, Sven van Beek en Leroy Fer ontbreken door blessures. Yassin Ayoub is er niet bij, zijn vrouw staat op het punt te bevallen en Rick Karsdorp is niet speelgerechtigd. Feyenoord speelt vanavond voor 140 eigen supporters, terwijl de supporters van Tbilisi niet welkom zijn in het stadion. "Het zal dus een merkwaardige ambiance worden, waarin we komen te spelen."

FR-Fans.nl mini poll

Zal Feyenoord het nog moeilijk gaan krijgen?

410 stemmen

Discussieer mee! 34 reacties

Gast9002357225

Je plaatst een bericht als Gast9002357225