Stam over versterkingen: 'Dat moet je aan Sjaak Troost vragen'

Stam over versterkingen: 'Dat moet je aan Sjaak Troost vragen'

Trainer Jaap Stam liet vandaag Wouter Burger de gehele wedstrijd spelen bij afwezigheid van Toornstra. De verloren wedstrijd tegen Southampton was voor Stam de uitgelezen mogelijkheid om de jongeling aan het werk te zien. Over de progressie van Burger zegt Stam: “Het is een lange jongen dus hij maakt grote stappen. Het is een jonge speler en iedereen ziet progressie in hem.”


Jaap Stam zegt dat Feyenoord zichzelf tekort doet en de goals te makkelijk tegen krijgt: “Bij de laatste wedstrijden is het al zo dat we heel goed voetballen, alleen we zijn nog wat naïef in onze manier van doen.” Opvallend was dat Feyenoord ten koste van alles van achteruit wilde opbouwen. Dit leidde ook tot kritiek van het publiek, Stam zegt daar over: “We hebben ook niet de spelers die het fysiek hebben om het duel aan te gaan wanneer we de bal naar voren zouden rossen. We willen wel wedstrijden gaan winnen en dat betekent dat je meer doelpunten moet gaan maken.”

De wedstrijd tegen Southampton betekende ook dat Feyenoord weer twee namen aan het lijstje geblesseerde kon toevoegen. Larsson en Van Beek voetbalden beiden de wedstrijd niet uit: “Larsson kreeg een knietje in zijn rug en Sven verdraaide zijn enkel, dat gaan we morgen bekijken.” De oefencampagne kende veel nederlagen tegen Europese ploegen: “Uiteindelijk moet je spelen tegen ploegen met een zekere weerstand, want dan heb je daar wat aan. We hopen dat we na deze voorbereiding er wel voor klaar zijn.” Over eventuele versterkingen weet Stam nog niets: “Dat moet je aan Sjaak Troost vragen.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 58 reacties

Gast8364420631

Je plaatst een bericht als Gast8364420631