'De Jong wilde de weg van de geleidelijkheid volgen'

'De Jong wilde de weg van de geleidelijkheid volgen'

Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, Jan de Jong gaf gisteren te kennen aan per direct te vertrekken bij de Rotterdammers. De scheidend algemeen directeur gaf aan dat er een verschil is in inzicht met de Raad van Commissarissen over de te varen koers voor Feyenoord.


Feyenoord lijkt een stuurloos schip te worden waar steeds meer macht bij bepaalde personen komt te liggen. Waar de RvC twee jaar na het kampioenschap zo snel mogelijk PSV willen achterhalen en Ajax niet uit het oog wil verliezen, koos De Jong meer voor de weg van de geleidelijkheid. Dat botste, met een ontslagbrief van De Jong tot gevolg.

De Jong was de man die geen beslissingen door zijn strot liet duwen, maar kon niet langer opboksen tegen de RvC. Zijn korte verklaring. "Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden'', zo omschrijft De Jong in het Algemeen Dagblad.

Vooral de snelheid waarmee sommige stromingen in de club vooruit willen is compleet anders dan de visie van De Jong. "Dit verandert namelijk niets aan mijn liefde voor de club'', zegt hij. "Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld.''

Discussieer mee! 57 reacties

Gast352919320

Je plaatst een bericht als Gast352919320