Jansma streept alvast één naam door: 'Die gaat nee zeggen'

Jansma streept alvast één naam door: 'Die gaat nee zeggen'

Het opstappen van Algemeen Directeur Jan de Jong heeft flink wat stof doen opwaaien. Oud-collega Arno Vermeulen zei daar al eerder het zijne van en nu is ook Kees Jansma door Fox Sports gevraagd zijn mening te geven over het vertrek van De Jong. De journalist staat bekend om zijn goede band met Jan de Jong en lijkt meer te weten over de achterliggende redenen van het afscheid van de ‘AD’.


Feyenoord leek na het seizoen 2016-2017 helemaal klaar voor de toekomst gezien het kampioenschap en de aanstaande Champions League miljoenen. Slechts twee jaar later lijkt er in Rotterdam enkel sprake van chaos en de achterstand op PSV en Ajax lijkt enorm. En juist daarover schijnt het verschil van inzicht te zijn tussen De Jong enerzijds en de RVC anderzijds: “Vooral over de manier waarop Feyenoord de achterstand in punten en geld op Ajax en PSV moet inlopen”, waarna Jansma vervolgt: “Daarvan heeft naar mijn informatie de RVC gezegd, dan moet de club worden versterkt met investeerders. Of dat nou binnenlandse of buitenlandse investeerders zijn maakt niet uit. Anders kunnen we dat gat nooit overbruggen.” Dit schijnt volgens Jansma haaks te staan op de visie van De Jong, die pertinent tegen invloed van investeerders is.

Jan de Jong was ook allerminst fan van de interim oplossing in de vorm van Sjaak Troost, zo meldt Kees Jansma: “Van Geel is weg, dat is een nederlaag voor Jan. Daar is nu een ad-interim voor aangesteld in de vorm van Sjaak Troost voor teruggekomen en dat is niet zoals de directeur van de club dat wilde.” Ook weet Jansma alvast het antwoord van Robert Eenhoorn wanneer die gevraagd wordt door Feyenoord: “Die gaat nee zeggen.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 37 reacties

Gast3988313173

Je plaatst een bericht als Gast3988313173