Feyenoord begint op nul: 'Het leek soms wel alsof Stam een O/13 elftal coachte'

Feyenoord begint op nul: 'Het leek soms wel alsof Stam een O/13 elftal coachte'

Feyenoord won gisteren met 6-0 bij SDC Putten. Voetbal International sprak na afloop na met Martijn Krabbendam, clubwatcher bij Feyenoord, die al wel wat opvallende zaken zag.


Zo zag hij bijvoorbeeld een piepjong Feyenoord, waarin de talenten van Varkenoord alle goals voor hun rekening namen. 'Ze kregen allemaal een kans, ze moesten allemaal spelen. En ze pakten hun kans en dan is het grappig als ze ook doelpunten maken'. Mede doordat er zoveel jeugd meedeed, leek het soms ook wel op een jeugdwedstrijd, zegt de journalist: 'Feyenoord wil drukzetten bij balverlies, compact. Dat laat Stam ook zien in zijn coaching, het leek bij vlagen wel alsof hij een onder-13 elftal aan het coachen was. De standaard dingen herhaalde hij, alsof hij het even moest opfrissen'.

'Ik vind het wel opvallend dat het van nul af weer wordt opgebouwd bij Feyenoord, die indruk krijg ik. Feyenoord heeft het het liefste dat Stam het gaat doen met de talenten. Maar dat is tricky'. Krabbendam nuanceert wel dat het niet het elftal van gisteren gaat worden wat in de Eredivisie gaat aantreden. Belangrijke spelers als Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis, Sam Larsson, Ridgeciano Haps en Kenneth Vermeer waren nog afwezig. Terwijl ook bijvoorbeeld Renato Tapia, Tyrell Malacia, Calvin Verdonk, Luis Sinisterra en Emil Hansson ontbraken. 'Feyenoord gaat niet met een O/19 elftal de Eredivisie in'.

'Pas als de complete selectie er is, met misschien wat nieuwe spelers, dan krijg je een indruk hoe Feyenoord er voorstaat. Vooral op het middenveld wordt het interessant omdat daar zoveel spelers vertrokken zijn. Misschien heeft Feyenoord wel geen aankopen nodig op die positie, als bijvoorbeeld Orkun Kökcü of Achraf El Bouchatouai hun kansen pakken'.

Discussieer mee! 17 reacties

Gast2508871750

Je plaatst een bericht als Gast2508871750