#PraatMee | Favoriete opstelling | Linker centrale middenvelder

#PraatMee | Favoriete opstelling | Linker centrale middenvelder

FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. In elf artikelen gaan we de meningen polsen onder de bezoekers van deze site. We gaan deze reeks afsluiten met een opstelling en een samenvatting van jullie meningen. Van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie zullen we een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op het moment van plaatsen bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.


Het laatste artikel van deze week gaat over de linker centrale middenvelder. Dit jaar stond langstdienende Feyenoordspeler Tonny Vilhena het vaakst op deze positie, maarliefst 33 wedstrijden. De middenvelder gaat naar alle waarschijnlijkheid vertrekken maar omdat dit nog niet gebeurd is wordt hij nog meegenomen in dit overzicht. De allerberoemdste linksbenige middenvelder is uiteraard ook Feyenoords grootste criticaster Willem van Hanegem. De overige twee middenvelders die meegenomen worden zijn publiekslieveling Wouter Burger en Yassin Ayoub.

Tonny Vilhena
Pitbull en afjager Tonny Vilhena speelde verreweg de meeste wedstrijden voor Feyenoord van alle huidige selectiespelers. Aan de hand van Karim El Ahmadi werd de nog steeds pas 24-jarige middenvelder volwassen. Hij zag de Marokkaans international terugkeren om hem nog twee seizoenen bij te staan en kampioen te worden met de Rotterdamse club. Vorig seizoen speelde Vilhena waarschijnlijk zijn beste seizoen toen hij bij maar liefst 19 goals betrokken was in 44 wedstrijden. Vilhena speelde in 7 seizoenen 258 wedstrijden en was daarin betrokken bij 70 goals, waarvan hij er zelf 41 maakte. Toen Vilhena transfervrij kon vertrekken wist afzwaaiend trainer Van Bronckhorst hem toch te overtuigen om nog één keer zijn handtekening onder een contract te zetten, de rest is geschiedenis.

Yassin Ayoub
De middenvelder van FC Utrecht werd een grote toekomst toegedicht en binnengehaald als vervanger van Tonny Vilhena. Toen laatstgenoemde afgelopen zomer niet vertrok moest Ayoub het hele seizoen genoegen nemen met een reserverol. De middenvelder kwam alsnog in 16 wedstrijden in actie en was daarin bij 5 doelpunten betrokken. Een bizarre statistiek wil dat Ayoub elke 43 minuten bij een goal betrokken was. Nu Vilhena z’n vertrek toch echt onvermijdelijk lijkt, zal Jaap Stam dan het beste in de 25-jarige spelmaker omhoog krijgen?

Wouter Burger
Wellicht de meest toegezongen speler dit seizoen, de 18-jarige linkspoot speelde zijn meeste wedstrijden in de Onder 19 die op de laatste wedstrijd van het seizoen geen kampioen werd. Burger haalde in deze wedstrijd met twee keer geel niet het einde. Bij zijn debuut tegen Fortuna Sittard mocht de jongeling 10 minuten mee doen. Dat weerhield het legioen er niet van om een liedje te eisen van dit nieuwbakken selectielid. De jeugdspeler die ondanks zijn lengte en slungelige overkomen bekend staat om zijn technische kwaliteiten doorliep vrijwel alle jeugdelftallen van Oranje. Zal Burger dit seizoen bij Stam een basisplaats afdwingen?

Transfer
Heb jij geen keuze kunnen maken uit de voorgaande spelers, kies dan voor de optie Transfer en geef een suggestie in een reactie hier onder!

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als linker centrale middenvelder

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 47 reacties

Gast4302817004

Je plaatst een bericht als Gast4302817004