Voetbal op zondagavond: 'Het is een goed signaal dat er eindelijk eens geluisterd wordt naar de grootste stakeholder'

Voetbal op zondagavond: 'Het is een goed signaal dat er eindelijk eens geluisterd wordt naar de grootste stakeholder'

Vanaf aankomend seizoen kent de Eredivisie ook een wedstrijd op zondagavond in elke speelronde. Chris Woerts, expert op het gebied van commercie, weet dat supporters niet staan te springen om dit tijdstip, maar hij vindt het wel goed dat er nu geluisterd wordt naar de wensen van de media.


"Het is een lange en oude discussie die voortkomt uit de spreiding van tijden", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Als je kijkt naar inkomstenstromen, dan zie je dat de tv-gelden steeds belangrijker worden voor de begroting van de clubs. En als je dan kijkt naar momenten waarop televisie relevant is voor de voetbal dan is dat met name in de avonduren. Dan kom je automatisch uit bij de zondagavond.”

"Maar het is een goed signaal dat er eindelijk eens geluisterd wordt naar de grootste stakeholder, FOX Sports in dit geval. Dat betaalt miljoenen. Dus moet je ook inspelen op de wensen. Natuurlijk, het zal even lastig worden voor de fans, maar als je die duels goed inplant, ook logistiek, dan valt dat best te overzien.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 22 reacties

Gast7912462646

Je plaatst een bericht als Gast7912462646