#PraatMee | Favoriete opstelling | Rechtsback

#PraatMee | Favoriete opstelling | Rechtsback

FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. In elf artikelen gaan we de meningen polsen onder de bezoekers van deze site. We gaan deze reeks afsluiten met een opstelling en een samenvatting van jullie meningen. Van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie zullen we een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op het moment van plaatsen bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.


In dit tweede artikel komt de rechtsback ter sprake. Een positie die de afgelopen 3,5 jaar zelden door een traditionele opgeleide rechtsback is bekleed. St. Juste en Nieuwkoop hebben de laatste twee jaar het meest op deze positie gespeeld en daarvoor was het de beurt aan Karsdorp. De van origine aanvallende middenvelder bleek een schot in de roos en werd tevens één van de duurste uitgaande transfers ooit. Feyenoord heeft ook met rechtsbacks een kleurrijk verleden, wie kent bijvoorbeeld de markante Alexander Östlund nog, of rots in de branding Wim Rijsbergen.

Jeremiah St. Juste
De speler die dit seizoen het meest op de rechtsachterpositie heeft gespeeld is St. Juste. Met zijn power en snelheid zorgt de verdediger voor veel dreiging. Martin van Geel beweerde zelfs dat de verdediger minimaal 7 miljoen waard is. St. Juste begint aan zijn derde seizoen bij Feyenoord sinds zijn overstap van sc Heerenveen. De afgelopen 2 seizoenen miste de 22-jarige maar liefst 20 wedstrijden door uiteenlopende blessures. Met zijn opvallende haarstijl was de rechtsback ook buiten het veld niet te missen. St. Juste speelde tot nog toe 49 wedstrijden voor Feyenoord en was daarin 6 keer trefzeker en 3 maal de aangever.

Bart Nieuwkoop
Wat Karsdorp kan, kan ik ook, moet Nieuwkoop gedacht hebben toen hij op 4 oktober 2015 zijn debuut maakte bij Feyenoord. Na de gehele jeugdopleiding als middenvelder doorlopen te hebben werd Nieuwkoop omgeturnd tot rechtsachter. Ondanks een veelbelovend begin is Nieuwkoop mede door blessures nooit uitgegroeid tot een vaste waarde. Wellicht kan de nieuwe trainer Jaap Stam het heilige vuur in de 23-jarige back opnieuw aanwakkeren. Nieuwkoop kwam inclusief zijn debuut tot 61 wedstrijden bij Feyenoord en gaf daarin 6 assists.

Denzel Hall
Het talent voor deze positie is Denzel Hall. De jongeling speelde de afgelopen voetbaljaargang vrijwel alle wedstrijden op de rechtsback positie in het onder 19 elftal van Dirk Kuyt. Hall kenmerkt zich als een sterke verdediger met een heerlijke sliding die ook aanvallend zijn steentje bijdraagt. De mensen die het hoogste jeugdelftal volgen kennen Hall onder andere van de kanonskogel die de overwinning opleverde tegen Vitesse onder 19. En omdat dat schot van Hall zo mooi was kun je hem onder dit artikel nog een keer bekijken.

Transfer
Heb jij geen keuze kunnen maken uit de voorgaande drie opties? Stem dan op transfer en geef een suggestie in het reactiegedeelte onder dit artikel.

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als rechtsback

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 65 reacties

Gast8683938321

Je plaatst een bericht als Gast8683938321