Eerste profcontract voor Twan van der Zeeuw bij Feyenoord

Eerste profcontract voor Twan van der Zeeuw bij Feyenoord

Jeugdspeler Twan van der Zeeuw heeft dinsdagmiddag zijn eerste contract bij Feyenoord getekend. De driejarige verbintenis is het volgende hoogtepunt in een paar dagen tijd voor de zestienjarige Van der Zeeuw, die afgelopen zaterdag met Feyenoord Onder 17 nog de beker won. ‘Een hele bijzondere afsluiting van dit seizoen,’ aldus de blije verdediger.


In het perscentrum van De Kuip verzamelden trotse familieleden en vrienden van de zestienjarige verdediger om getuige te zijn van deze mijlpaal. ‘Ik speel al sinds mijn tiende bij Feyenoord Academy en ik ben nog lang niet klaar bij deze mooie club. Ik wil stappen blijven zetten. Volgend seizoen eerst in Feyenoord Onder 19. Dit contract geeft me rust en geeft het vertrouwen om door te blijven werken aan de weg die ik ben ingeslagen,’ aldus Van der Zeeuw.

De linksbenige verdediger, tevens jeugdinternational bij Oranje O17, kwam in de zomer van 2013 over van RCL Leiderdorp en doorliep vanaf zijn tiende alle teams op de Academy. Dit seizoen kwam hij uit in Feyenoord Onder 17, maar ook maakte Van der Zeeuw al zijn debuut in Onder 19 in de wedstrijd tegen Sparta van 20 april.

Technisch directeur Martin van Geel over het vastleggen van Van der Zeeuw: ‘Twan is een stabiele jongen, zowel binnen als buiten het veld. Hij is intelligent en bezit de kwaliteiten om vanaf volgend seizoen al permanent aan te sluiten bij Onder 19. We zijn blij dat we hem met dit meerjarige contract de zekerheid kunnen bieden de komende jaren om zich te blijven ontwikkelen.’

Lees meer over:

Discussieer mee! 71 reacties

Gast2658495137

Je plaatst een bericht als Gast2658495137