COLUMN | Voor de liefhebber

COLUMN | Voor de liefhebber

‘Een prachtig schot op de lat vond ik mooier dan een intikkertje’, deze woorden van Robin van Persie moeten door het hoofd gegaan zijn van Steven Berghuis. Hij wist scheidsrechter Gözöbüyük er van te overtuigen dat er een penalty moest komen. Na uitgebreid VAR-onderzoek kwam de pingel er ook. Berghuis ging er zelf achter staan en wilde zijn kunstje van tegen PSV herhalen. Keeper Alexei Coselev moet een glimlach niet hebben kunnen onderdrukken toen hij het stiftje zijn kant op zag komen. Penalty gemist. Natuurlijk wordt Berghuis gevraagd wat hij dacht en na er professioneel omheen gedraaid te hebben krijgt hij de beelden te zien. Liefhebber pur sang Berghuis lacht schuldbewust: ‘Ohhh wat slecht’.


Het is een uitstervend ras, de liefhebber. Een voetballer die met een lach op het veld staat. Met het afscheid van Robin van Persie, neemt ook zo’n liefhebber afscheid. Iemand waarvan je aan elke actie kunt zien, die heeft echt plezier in het voetbal. Berghuis is wat dat betreft uit het zelfde hout gesneden. Altijd op zoek naar de mooiste oplossing, altijd het publiek ook wat willen geven. Dat datzelfde publiek, in nota bene De Kuip, de belangrijkste Feyenoorder van de afgelopen twee seizoenen uit fluit, is voor mij onvergeeflijk.

En daarom is dit een ode aan de liefhebber, want ze zijn nog maar met zo weinig. De spelers waarvoor je naar het stadion komt. En hoewel een tweede Van Persie er niet snel zal komen, staat de volgende liefhebber wel alvast klaar. Orkun Kökcü heeft dit seizoen met zijn schijnbewegingen, steekpassjes en ontwapenende lach menig Feyenoordhart sneller laten kloppen. Laten we daarom deze jongen van Varkenoord en onze Berghuis onvoorwaardelijk blijven steunen zoals alleen het Legioen dat kan. Dan kan ik jullie garanderen dat er ook na Van Persie genoeg te genieten valt, voor de liefhebber.

Raymond

Lees meer over:

Discussieer mee! 47 reacties

Gast908086051

Je plaatst een bericht als Gast908086051