Van Persie fopte Van Hooijdonk bij ruzie om vrije trap: 'Toen had ik hem alsnog, haha'

Van Persie fopte Van Hooijdonk bij ruzie om vrije trap: 'Toen had ik hem alsnog, haha'

Robin van Persie is met voetbalpensioen. Gelukkig is er nog veel om over te praten en op terug te kijken. Zowel de NOS als de Telegraaf sprak met Van Persie over de beruchte vrije trap die hij van Pierre van Hooijdonk 'afpakte'.


De topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal had wat goed te maken die betreffende dag, zo biecht hij op. 'Ik kwam die dag een uur te laat, door een zomertijdprobleempje', zegt Van Persie met een brede glimlach. 'De zomertijd was ingegaan, maar dat was ik even vergeten. De coach zette mij toen op de bank, terwijl ik eigenlijk in de basis mocht starten. Uiteindelijk viel ik volgens mij na ongeveer 60 minuten in'.

En dus kreeg Van Persie in zijn ogen dé mogelijkheid om zijn fout recht te zetten. Pierre van Hooijdonk, de gewezen vrije trappen nemer, was het daar niet mee eens. 'Kort daarna kwam die vrije bal en vroeg aan Pierre of ik de bal mocht nemen. Ik zei: 'Ik wil het graag goedmaken'. Dat liep niet helemaal gesmeerd. Van Hooijdonk was het daar niet mee eens. Het was een beetje awkward. We legden de bal allebei goed neer, we liepen naar achter. Op een gegeven moment zei ik toen: 'Pierre, weet je, neem jij 'm maar'. We liepen toen weer naar achter en toen dacht ik: 'Dit is mijn kans'. Serieus, toen had ik 'm alsnog', aldus de schaterlachende Van Persie.

Relatie met Van Hooijdonk
Mede, maar niet uitsluitend, door dat moment ging het daarna niet zo goed tussen de twee spitsen. En die 'ellende' is er nog steeds. Van Persie: 'Het is geen ellende, maar soms kom je mensen tegen met wie het klikt en mensen met wie het niet klikt. Ik heb niets tegen Pierre, maar ook weinig met hem. That's life, dat kan gebeuren'.

Van Persie legt uit hoe hij het zou oplossen, maar nu tegen de Telegraaf. 'Ik vind wel dat het toont dat iemand ambitie heeft. Als Orkun Kökcü het nu zou doen, zou ik het mooi vinden. Ik heb dit seizoen de meeste vrije trappen ook aan anderen overgelaten. Waarom? Omdat ik denk dat het goed voor hen is. Hun carrière gaat door'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 43 reacties

Gast6067330916

Je plaatst een bericht als Gast6067330916