'Plek drie is leuk, maar steeds minder fijn voor Feyenoord'

'Plek drie is leuk, maar steeds minder fijn voor Feyenoord'

Het is inmiddels een trend geworden dat Feyenoord elk jaar met een paar miljoen omhoog gaat met de begroting. Ook het afgelopen seizoen was de begroting met 67 miljoen hoger dan die van het seizoen daar voor. Volgens het Voetbal International is zelfs deze begroting niet hoog genoeg gezien het potentieel bij de Rotterdamse club.


Terugkijkend naar de plannen van Feyenoord uit de jaren nul, had Feyenoord inmiddels de grootste club van Nederland moeten zijn, mét een nieuw stadion. De realiteit is echter dat Feyenoord nog steeds de derde club van Nederland is wat de begroting betreft, en het gat met Ajax (90 miljoen) en PSV (73 miljoen) wordt alsmaar groter. De conclusie: 'Plek drie is leuk, maar wordt steeds minder fijn voor Feyenoord.'

En de plannen voor het nieuwe seizoen? De clubleiding van Feyenoord zal verplicht moeten uitspreken dat de club voor de landstitel gaat strijden. Met de nieuwe trainingsaccommodatie, het upgraden van de opleiding en andere technische kopstukken denkt de directie de ambitie van minimaal eens per vijf jaar kampioen waar te kunnen maken. Maar gezien de huidige economische verhoudingen én de vooruitzichten, wordt dat verhaal steeds onwaarschijnlijker. Een doffe bronzen medaille is dan ook het maximaal haalbare voor Feyenoord.

Lees meer over:

Discussieer mee! 38 reacties

Gast8706251684

Je plaatst een bericht als Gast8706251684