'Van Persie bedankt Feyenoord en gaat genieten van vrijheid'

'Van Persie bedankt Feyenoord en gaat genieten van vrijheid'

Robin van Persie heeft na de verloren thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag officieel een punt gezet achter zijn professionele voetbalcarrière. Maar wat gaat de 35-jarige Oranjetopscorer aller tijden dan doen? Tegenover de camera van FOX Sports, geciteerd door Voetbal International, geeft Van Persie aan dat hij in ieder geval het komende jaar niets met voetbal te maken wil hebben.


Daarmee geeft Van Persie een duidelijk antwoord aan Feyenoord, dat hem binnen de club wilde houden. Voorlopig lijkt de inmiddels oud-Feyenoorder geen interesse in te hebben.

Robin van Persie wil de komende periode genieten van zijn vrijheid. 'Afstand nemen, en ik kijk er ook wel een beetje naar uit om die vrijheid te hebben, die heb ik namelijk nog niet gehad.'

Feyenoord schijnt aan Van Persie een adviserende rol te hebben aangeboden m.b.t. technische zaken binnen de club. De oud-international denkt er zelf nog niet klaar voor te zijn. 'Die vraag heb ik niet gehad, maar het is ook zo dat ik die ervaring nog niet heb. En die is nodig, want er komt veel bij kijken.'

Op de vraag hoe zijn leven er nu uit gaat zien antwoordt Van Persie: 'Zeventien jaar lang ben ik gewend geweest dat er altijd weer een volgende wedstrijd komt. En dat is nu niet. Dat besef was er de afgelopen week ook al. Ik voelde me toch wel raar in mijn buik en kreeg er zelfs een beetje puistjes van. Daar heb ik normaal nooit last van, maar deze week in één keer wel. Dat kan daar toch mee te maken hebben', lachte hij.

Lees meer over:

Discussieer mee! 23 reacties

Gast5583321475

Je plaatst een bericht als Gast5583321475