Feyenoord O19 wint spectaculair van Ajax O19 en neemt koppositie over

Feyenoord Onder 19 gaat aan kop in de Kampioenscompetitie na een schitterende overwinning op de leeftijdsgenoten van Ajax. In de tweede helft boog het team van Dirk Kuyt een 1-2 achterstand om met liefst vier treffers: 5-3. Feyenoord Onder 19 had moeite om in de wedstrijd te komen tegen het agressieve Ajax, maar kwam na enkele gemiste kansen van de Amsterdammers wel op voorsprong. Achraf El Bouchataoui en Orkun Kökcü kregen de bal na een korte variant van de hoekschop voor het doel, waar aanvoerder Ramon Hendriks de bal met een laatste tikje in kreeg: 1-0. Vreugde van korte duur De vreugde na de openingstreffer in de 22ste minuut was helaas van korte duur, want nog geen vijf minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. Sontje Hansen draaide kort op de rand van het strafschopgebied en krulde de bal fraai in de winkelhaak. Kort voor rust kwam daar een volgende tik overheen. Waar Orkun Kökcü naliet voor een volgende voorsprong te zorgen, met een bal voorlangs, sloeg Kenneth Taylor even later wel toe. Ajax-aanvoerder en verdediger Jurrien Timber kwam mee op en gaf de bal met gevoel voor het doel. Met zijn voorzet vond hij Taylor, die de bal in één keer in het doel werkte en Feyenoord-goalie Joey Koorevaar kansloos liet. Veerkracht Feyenoord Onder 19, dat snel na rust verder moest zonder de geblesseerd uitgevallen Hendriks, rechtte de rug in de tweede helft. De ploeg boog de achterstand in een mum van tijd zelfs om naar een 5-2 (!) voorsprong. In de 57ste minuut bediende invaller Marouan Azarkan El Bouchataoui (2-2). Drie minuten later tikte Naoufal Bannis de bal achter zijn standbeen binnen na een lage voorzet van Kökcü (3-2) en weer drie minuten later knalde El Bouchataoui de 4-2 binnen. Quilindschy Hartman zorgde uit een vrije trap voor de mooiste goal van de middag. Het slotakkoord was voor Neraysho Kasanwirjo, die de eindstand met een droge knal in de absolute slotfase op 5-3 bepaalde. Dat nam niet weg dat Feyenoord Onder 19 de Amsterdammers versloeg en daardoor de koppositie overnam. De talenten van Feyenoord Academy hebben nu een voorsprong van één punt op Ajax Onder 19, met nog een wedstrijd tegoed. De leeftijdsgenoten van NAC Breda (11 mei) en Vitesse (18 mei) zijn de volgende tegenstanders, voordat Ajax Onder 19 op zaterdag 25 mei opnieuw de tegenstander is in de laatste speelronde.
SAMENVATTING | Feyenoord O19 - Ajax O19 (5-3)