'Dan geef je élke tegenstander hoop'

'Dan geef je élke tegenstander hoop'

Feyenoord heeft eerder op de avond de genadeklap uitgedeeld aan AZ in de strijd om de derde plek die recht geeft op de voorrondes van Europa League. In de kolkende Kuip werd het 2-1 voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Volgens Pieter Zwart van Voetbal International heeft Feyenoord weliswaar de wedstrijd gewonnen, maar het positiespel van AZ was veel beter dan die van de Rotterdammers.


'Na een aanval over zestien schijven schiet Mats Seuntjens binnen. De spil in deze fraaie combinatie is Adam Maher, die zich eerst meerdere keren aanspeelbaar maakt in de as en daarna Feyenoord verrast door op te duiken in de ruimte achter de doordekkende linksback Tyrell Malacia. In deze simpele loopactie zit precies de dynamiek verscholen die bij het team van Giovanni van Bronckhorst vaak ontbreekt', schrijft Zwart in Voetbal International.

Dit is een probleem dat zich het hele seizoen al voordoet bij Feyenoord. Het eindeloos rondspelen van de bal achterin bij Feyenoord, de moeite om goed op te bouwen en onder de druk vandaan te komen. Iets wat ook door Berghuis is aangekaart: 'Het gaat gewoon bijna altijd heel moeizaam. We vinden de vrije man niet, het gaat allemaal heel langzaam. Dan geef je élke tegenstander hoop.'

Lees meer over:

Discussieer mee! 11 reacties

Gast1082154575

Je plaatst een bericht als Gast1082154575