De Ligt inspireert Malacia: 'Het moet een boost zijn voor elk talent'

De Ligt inspireert Malacia: 'Het moet een boost zijn voor elk talent'

Tyrell Malacia begint langzaam weer in vorm te komen. De linksback begon stormachtig bij Feyenoord, maar had een kleine terugval dit seizoen en zelfs Calvin Verdonk ging hem voorbij in de selectie. De laatste wedstrijden doet de 19-jarige weer regelmatig mee en met de blessure van Ridgeciano Haps lijkt hij ook in de wedstrijd tegen AZ een basisplaats te krijgen.


Malacia zag zijn generatie genoot Matthijs de Ligt schitteren in de Champions League en dat inspireert. “Ik heb mét en tegen Matthijs gespeeld. Als je ziet wat hij nu met andere talenten in de Champions League presteert, dan is dat alleen maar inspirerend. Het moet voor ieder talent in de top van Nederland een boost zijn om te zien dat je je potentie moet benutten”, zegt de linksback van Feyenoord in De Telegraaf.

Ondanks zijn leeftijd heeft Malacia geen last meer van plankenkoorts. “Zenuwen? Die ken ik niet. Nooit.” Malacia heeft zin in de wedstrijd van vanavond. “Dat wordt een geweldige wedstrijd, let maar op. AZ gaat dat niet leuk vinden, zo’n intimiderend sfeertje in ons stadion. En het is nog bomvol ook.”

In Alkmaar stond Malacia al op de plek van Haps, die graag tegen zijn oude club AZ wilde spelen maar andermaal is uitgeschakeld. Vanavond is er een basisplaats voor Malacia weggelegd. Bij winst is de derde plek zo goed als zeker binnen. „AZ heeft een goede ploeg. In de jeugd heb ik nooit zwaar klop van hen gehad en ik heb het idee dat we hen met goed voetbal nu ook de baas moeten kunnen zijn.”

FR-Fans.nl mini poll

Hij komt weer steeds beter in vorm, is hij de linksback van de toekomst?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 68 reacties

Gast9151579015

Je plaatst een bericht als Gast9151579015