Frustratie zit hoog bij supporters: 'Er zijn mensen die hotels boeken voor een leuk potje voetbal'

Frustratie zit hoog bij supporters: 'Er zijn mensen die hotels boeken voor een leuk potje voetbal'

Moeten andere clubs flexiebel zijn in hun speelschema omdat Ajax in de halve finale van de Champions League zit? Als het aan de meeste bezoekers van FR-Fans.nl nligt niet. Sterker nog: veel supporters vinden het maar niks dat een hele speelronde wordt verschoven.


Ruim 80% van de stemmers vindt dat het geen goede keuze is om op een andere dag een van de laatste twee speelrondes te spelen. "Het gaat mij niet om Ajax in deze", reageert Gast8087808331. "Maar de KNVB maakt zich hiermee natuurlijk compleet belachelijk. Dit gebeurt anderhalve week voor de wedstrijden. Hoeveel supporters moeten nu hun plannen omgooien? Er zijn gewoon mensen die hotels boeken voor een leuk potje voetbal! Verplaats dan gewoon alleen De Graafschap - Ajax naar 15 mei."

45jaarfan sluit zich erbij aan en voegt er aan toe: "De geplande afscheidswedstrijd van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie wordt hierbij omzeep geholpen. Je benadeelt dus als extra twee grootheden."

Henker10 gaat toch redelijk tegen de discussie in en zegt erover: "De wedstrijden van PSV en Feyenoord werden destijds ook verplaatst vanwege de verplichte rust tussen een Europese- en competitiewedstrijd. Van competitievervalsing is dus geen sprake vind ik. Alle clubs hebben bij de wensen voor de speeldagen kalender aan kunnen geven of er nog rekening mee moest worden gehouden met een eventuele Europese campagne die zo ver zouden komen. Dus ze hebben zelf de input geleverd bij het totstandkomen van deze kalender. En nu zeuren mensen omdat er op eigen verzoek geen rekening mee is gehouden."

Lees meer over:

Discussieer mee! 58 reacties

Gast4148064734

Je plaatst een bericht als Gast4148064734