Feyenoord Onder 15 plaatst zich knap voor kruisfinale Vitali Daraselia Tournament

Feyenoord Onder 15 is erin geslaagd de kruisfinale van het Vitali Daraselia Tournament te bereiken. Een gelijkspel tegen groepswinnaar Georgië bleek donderdag voldoende om als uiteindelijk tweede te eindigen in de poule. In de kruisfinale, die zaterdagavond om 20:00 uur op het programma staat, speelt de ploeg van trainer Gaston Taument tegen de groepswinnaar van de andere poule, gastheer FC Dinamo Tbilisi of het Italiaanse Empoli. De wedstrijd kende een voorzichtig begin van Feyenoord-zijde, terwijl het team van de Georgische Academy al snel wat speldenprikjes uitdeelde. Echt gevaarlijk werd het niet, maar het was voor doelman Tjeerd Dekker wel zaak bij de les te blijven. Een poeier op de lat was het belangrijkste wapenfeit van de GFF Academy in de eerste helft. Feyenoord controleerde grote delen van de wedstrijd, zonder tot echt grote kansen te komen. In de tweede helft bleef de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld afspelen. Georgië zakte steeds verder terug en dat gaf Feyenoord de mogelijkheid af en toe het doel van de tegenstander op te zoeken. Een schot van El Moussaoui werd gekeerd door de Georgische doelman, en op andere momenten werden de diverse voorzetten van Feyenoord in het zeer drukke strafschopgebied weggewerkt door een van de verdedigers. In de wetenschap dat de gelijke stand voldoende zou zijn voor een plaats in de kruisfinale, werd het duel door de jonge Feyenoorders verstandig en professioneel uitgespeeld. Met de 0-0 uiteindelijk op het bord waren beide teams tevreden en dus kent het toernooi een prima vervolg voor Feyenoord Onder 15. Morgen (vrijdag) is een rustdag, en op zaterdag gaat de blik op de kruisfinale die dus ’s avonds om 20:00 uur zal worden gespeeld.