'Er moet iets heftigs en persoonlijks zijn gebeurd met Van Geel'

'Er moet iets heftigs en persoonlijks zijn gebeurd met Van Geel'

Midweeks kondigde Martin van Geel zijn vertrek aan bij Feyenoord. De technisch directeur heeft, zo wordt gecommuniceerd, zelf de beslissing genomen om Feyenoord te verlaten. Opmerkelijk is het wel zijn besluit, zeker omdat de Brabander twee weken terug nog bij het Fox Sports-programma de Tafel van Kees zei dat het haast gênant was hoe veel steun hij voelde binnen de club. Ook verdedigde hij zijn beleid van de afgelopen jaren. Er is nadien iets voorgevallen, denkt analist Ronald de Boer.


'Wat opviel is dat hij eerst zegt niet te wijken, hij was op tv positief en strijdbaar. Dat dat in een week omslaat, dat betekent voor mij dat er echt iets is gebeurd in de tussentijd. Iets heftigs en persoonlijks. Hoe kan dat anders? Hoe kun je dan opeens zeggen dat het het beste voor de club is?'. De oud-international vervolgt zijn verhaal: 'Hij was op tv erg overtuigd van zichzelf. Er moet dus wel meer aan de hand zijn.

Arnold Bruggink, tevens analist voor de sportzender, denkt dat er toch kritiek van binnenuit was: 'Bijvoorbeeld door de Vrienden van Feyenoord. Dat is speculeren. Hoe dan ook is het een rare volgorde. Eerst wordt een trainer aangesteld en drie weken later is de technisch directeur die hem heeft aangesteld weg. Dan moet een nieuwe 'td' gaan werken met een trainer die hij niet goed kent. Wie bepaalt nu welke spelers er moeten blijven of gaan. Wie werkt zijn opvolger in. Wie bepaalt welke spelers gehaald moeten worden?'.

Wie zijn nou opvolgers? Bruggink: 'Joris Mathijsen? Of de technisch directeur van Racing Genk, Dimitri de Condé? Dat is een vergelijkbare club. Maar ik hoor ook Ted van Leeuwen'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 48 reacties

Gast3014026135

Je plaatst een bericht als Gast3014026135