Van der Gijp haalt uit naar Feyenoord: 'De club komt nog niet eens op de eerste plek te staan'

Van der Gijp haalt uit naar Feyenoord: 'De club komt nog niet eens op de eerste plek te staan'

Vanaf dit kalenderjaar blikt FR-Fans.nl in de nieuwe rubriek FR-TALK iedere maand terug met een Feyenoordsupporter op de afgelopen maand. In de maand maart blikken we terug met Nicky van der Gijp.


Seizoen is klaar
De maand februari eindige met een flinke domper: een 0-3 nederlaag in de TOTO KNVB Beker tegen Ajax. Daarmee kon Feyenoord geen prijs meer pakken dit seizoen en was alleen nog de derde plek veilig stellen het doel van de Rotterdammers. “De overwinning op FC Emmen maakte niks meer goed”, zegt Van der Gijp. “Na die 0-3 nederlaag in de eigen Kuip tegen Ajax was het seizoen klaar. Dat zag je ook aan de bezetting op de tribunes. Het was vrij leeg die dag. Nu speel je alleen nog voor de derde plek en dat is zonde.” De 17-jarige Feyenoorder ziet ook een andere kant in de uitschakeling tegen Ajax: “Wanneer je de beker pakt denken mensen dat het goed gaat met de club. Maar ik ben juist van mening dat er wat moet veranderen en dat krijgen supporters nu ook door.”

Van Geel vertrekt
Bij Feyenoord gebeurde er op een gegeven moment ook wat. Martijn Krabbendam van Voetbal International vertelde eerder dat Tom van Bodegom van de Raad van Commissarissen nu erg bezig is om de bezem door Feyenoord te halen. Want nadat eerst het hoofd jeugdopleiding werd ontslagen, Giovanni van Bronckhorst opstapt aan het einde van het seizoen, vertrekt ook technisch directeur Martin van Geel aan het einde van het seizoen. “Het werd sowieso tijd voor een nieuwe technisch directeur bij Feyenoord. Martin van Geel deed met de selectie wat hij kon, maar de selectie moet totaal op de schop.” Toch vindt Van der Gijp dat er nog verder gekeken moet worden dan de TD. “Het probleem ligt veel dieper bij Feyenoord dan alleen in de staf of directie. In het Maasgebouw worden mensen tevreden gesteld, de club komt nog niet eens op de eerste plek te staan. Dat moet echt anders.”

Zoveel slechter?
Van der Gijp gaat verder over de selectie van de Rotterdammers. Hij is van mening dat de jeugdspelers niet minder zijn dan de huidige basisspelers van het eerste elftal. “Bij Feyenoord ontbreekt vaak de mentaliteit om een wedstrijd goed te spelen en een overwinning over de streep te trekken. Je ziet dan een Sven van Beek of een Bart Nieuwkoop iedere keer falen als ze spelen. Dan vraag ik me af of de jeugdspelers die al bij het eerste elftal zitten of eraan komen zoveel slechter zijn. Ik denk het niet. In wedstrijden tegen de kleinere tegenstanders kun je best een jeugdspeler opstellen. Daar word je niet minder van. Zoals Kökcü al enkele keren in de basis mocht starten. Waarom gebeurt dat niet vaker en met meer jeugdspelers?” Volgend seizoen krijgt Feyenoord te maken met Jaap Stam. Volgens Van der Gijp is hij de juiste trainer voor de Rotterdammers. “Stam heeft bij grote clubs gevoetbald en hij brengt wat ervaring met zich mee. Daarom denk ik dat de nieuwe trainer jonge spelers veel kan leren.”

Oranje in De Kuip
Steven Berghuis was natuurlijk opgeroepen omdat er enkele andere spelers geblesseerd waren. Het is niet dat hij fanatisch speelde de laatste tijd. Dus het was een soort een nood.” Overigens bleef Berghuis, net zoals Vilhena op de bank zitten tegen Wit-Rusland en Duitsland. De eerste wedstrijd werd in De Kuip gespeeld. René van der Gijp pleitte in Veronica Inside ervoor dat elke interland in De Kuip gespeeld moet worden. Nicky daarover: “Daar ben ik het mee eens. In De Kuip heb je veel meer die beleving en sfeer. En je hebt een beter veld dan in de Johan Cruijf Arena. Dat is uiteindelijk waar je voor gaat. Dan maken de andere zaken zoals een koude kroket niet heel veel uit.”

Oscar van Bekkum

Lees meer over:

Discussieer mee! 15 reacties

Gast7714847169

Je plaatst een bericht als Gast7714847169